Skip to content
Politică

Cozmin Guşă, afirmație surprinzătoare: Suntem responsabili!

www.cotidianul.ro

Consultantul politic Cozmin Guşă a afirmat, joi, în cadrul evenimentului “Șoala de Vară a CNMR. 50 pentru modernizarea României”, găzduit de Coaliţia Națională pentru Modernizarea României, că i-a fost trasată sarcina de a vorbi despre leadership-ul în România, despre lideri şi despre rolul pe care aceştia îl au, l-au avut sau îl vor avea în viitor.

Astfel, Guşă a explicat că este o foarte mare problemă pentru că „amestecăm lideri politici cu cei din economie, din mediul academic şi liderii din mass media”.

„Mass media, din nefericire, are un rol din ce în ce mai mare. Spun din nefericire pentru că mass media nu este pregătită şi a regresat foarte mult din cauza lipsei de calitate”, a explicat consultantul politic, potrivit Realitatea.net

„Se vorbeşte foarte mult în România despre eşec, şi pe bună dreptate, despre un eşec naţional, un regres care îţi întoarce stomacul pe dos. Se vorbeşte despre acest eşec naţional cu o cauză clară care stă în leadership-ul slab, mincinoi şi nedidicat unor proiecte naţionale”, a continuat Cozmin Guşă.

„Mereu când se răspunde de ce a apărut acest eşec naţional se oferă o teorie insuficientă şi se arată cu degetul către clasa politică. Este o interpretare mult prea faculă şi care îi menajează pe cei care sunt cu adevărul vinovaţi. Responsabili sunt noi, cetăţenii româniei, care ne-am ales liderii, vinovaţi sunt şi intelectuali, atât cei publici, cât şi cei din mediul academic. Suntem responsabili asupra alegerii acestor liberi, însă acest subiect nu se discută public pentru că nu este unul popular. Nimeni nu îşi asumă un discurs în care se arată cu degetul la oamenii care aleg în necunoştinţă de cauză, la cetăţenii care nu fac eforturi să se informeze când aleg sau la cei care sunt pasivi”, a detaliat Cozmin Guşă, explicând că a alege prost şi a fi pasiv sunt la fel de blamabile.

„Nu se aude prea des despre responsabilitatea cetăţenilor români de a fi ales lideri”, a continuat consultantul politic.

Conform acestuia, ne domină egoismul, lipsa de solidaritate, câştigul pe moment şi dorinţa de a fi lăudaţi şi ne ferim să fim blamaţi. „Tot acest joc este un joc al slăbiciunii”, a afirmat Cozmin Guşă.

Consultantul politic a mai explicat că vinovaţi pentru soarta unei ţări sunt şi inţelepţii acelei ţări. „România nu a dus lipsă de înţelepţi”, a declarat acesta, în cadrul evenimentului “Șoala de Vară a CNMR. 50 pentru modernizarea României”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *