Skip to content
Politică

Cozmin Guşă, analiză la cald privind JO de la RIO: „E păcat şi pentru sportul românesc…”

Consultantul politic Cozmin Guşă a făcut, duminică, o analiză la cald în ceea ce priveşte evoluția României la Jocurile Olimpice de la Rio.

Astfel, acesta a precizat că la gimnastică, Ponor ne dă speranţe la o medalie, după ce s-a calificat cu o notă foarte mare în finala de la bârnă. Guşă a adăugat că gimnasta s-a mobilizat foarte bine, iar calitatea de port-drapel a responsabilizat-o.

Mai mult, Guşă a spus că la judo, Andreea Chiţu va avea un meci de foarte mare presiune şi de multă emoţie cu campioana Braziliei, pe care îl poate câştiga. În cele din urmă, Chiţu a pierdut meciul, potrivit Realitatea.net

„Andreea a avut un culoar excepţional, şi din păcate presiunea unui rezultat foarte bun pe care putea să îl aibă astăzi a dominat în faţa unei adversare pe care a bătut-o constant, în ultimii 3 ani, campioana Italiei, Giuffrida Odette. Se poate recupera, va avea un meci de foarte mare presiune şi de multă emoţie cu campioana Braziliei, în care o sală de 11 000 de locuri o încurajează, iar noi, vreo 20-30 de români încercăm să facem faţă prin drepturi. Andreea Chiţu a avut ghinion, ea s-a calificat la Olimpiadă de pe locul 1, şi era favorita 2, ba chiar favorita 1, pentru mulţi”. 

Acesta a mai punctat şi lipsa investiţiilor din sportul românesc pe care o pune pe politicianismului care a înconjurat, de fapt, investiţiile din sport:

„E păcat şi pentru sportul românesc, asta pentru că mai avem puţine locuri în care mai contăm şi asta se datorează neglijenţei şi investiţiilor precare din sport, din ultima vreme, politicianismului care a înconjurat, de fapt, investiţiile din sport”

Guşă a mai explicat că Chiţu va întâlni o japoneză sau o kosovană dacă va trece de braziliană, şi a subliniat că judo-ul este şahul sporturilor de contact, iar cine gândeşte mai bine şi cine este mai pregătit cu creierul, pentru o luptă între egali va câştiga:

„Legat de judo, îi ţinem pumnii Andreei Chiţu care va avea un culoar în care dacă o va bate pe braziliancă, şi cred că o va bate, în ciuda presiunii sălii, va întâlni japoneza sau kosovana care e campionă mondială en-titre, mă refer la kosovană sau japoneza care este prima pe continentul asiatic, deci va avea pentru bronz, o luptă cât pentru aur. Şi în rest, aşteptăm mâine, Corina Căprioriu, vicecampioana olimpică şi mondială en titre, care având un sezon prost s-a calificat totuşi de pe un loc fruntaş, şi poate să ofere o suprinză după un sezon prost. Dar aşa cum şahul este sportul minţii, judo-ul este şahul sporturilor de contact, iar cine gândeşte mai bine şi cine este mai pregătit cu creierul, pentru o luptă între egali, va câştiga. Noi îi ţinem pumnii, câţi suntem aici, mulţi-puţini, suntem alături de Andreea Chiţu şi de ceilalţi sportivi români”.

Totodată, acesta a vorbit şi despre prestaţia Cătălinei Ponor, cea care s-a calificat în finala pentru bârnă:

„Ne dă speranţe la o medalie, ea s-a mobilizat foarte bine, calitatea de port-drapel a responsabilizat-o foarte mult şi şi-a folosit toate resursele. Am văzut-o în ultimele zile foarte determinată, sper să intre şi la sol şi să dovedească că a rămas la fel de valoarosă şi la fel de artistă”.

Guşă a ţinut să precizeze solidaritarea şi susţinerea pe care lotul de tenis le-au arătat la meciul echipei de handbal:

„Sigur, e şi tenisul, şi vreau să spun ceva foarte frumos despre cei de la tenis, în frunte cu Andrei Pavel, Irina Begu, Monica Niculescu şi ceilalţi. Au fost aseară la handbal, să încurajăm echipa feminină, care din păcate, a pierdut. A pierdut o bătălie, nu şi războiul.(…)Sentimentul de solidaritate pe care l-au prezentat tenismanii a fost foarte plăcut şi din păcate, din ce în ce mai greu de găsit în societatea românească”, a încheiat acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *