Skip to content
Politică

Cozmin Guşă, analiză la cald privind schimbările din SRI: Demn de luat în seamă!

qmagazine.ro

Luni, 31 iulie, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, Cozmin Guşă, a comentat schimbările-fulger care vor avea loc la SRI.

Amintim că, potrivit presidency.ro, președintele României, Klaus Iohannis a semnat, în cursul zilei de astăzi decretele de trecere în rezervă a 10 generali SRI.

„Aceste mişcări se înscriu în seria lucrurilor pe care directorul Hellvig le-a realizat în ultima vreme, de a scoate din zona disputelor legate de apartenenţa unora de fostul SRI (…). Unii dintre cei zece au fost implicaţi şi în scandaluri publice şi atunci devine şi mai clară această decizie. (…) O să vedeţi că unii nici măcar nu aveau vârsta de pensionare, deci pensionarea lor de mâine, poate să fie, clar, o confirmare a strategiei lui Hellvig.”

„Am spus mereu că SRI, lovit sau nu de crize de imagine, a fost şi a rămas instituţia cea mai solidă din democraţia românească. Din păcate, ne-am fi dorit să fie Parlamentul, Guvernul, ministerele. (…) SRI, se şi vede cu ochiul liber, s-a retras din câmpurile în care nu prea avea ce căuta. Această curăţenie declanşată în miezul verii, împotriva unora care au fost în mod evident fideli regimului Băsescu din SRI, este ceva demn de luat în seamă. Ar fi, pentru cunoscători, bomba acestei veri, cu consecinţe foarte importante”, a declarat Guşă.

De asemenea, a spus care sunt, în opinia sa, paşii pe care îi va urma şeful SRI. „Va urma în demersurile sale, aşa cum a şi făcut, cel puţin în acest an, să promoveze generaţia post-2000, oameni intraţi în SRI când România intra deja pe zona de integrare euroatlantică, ofiţeri tineri, asta ar fi o mişcare mai mult decât necesară în condiţiile războiului informaţional şi geoeconomic despre care tot vorbim de câţiva ani”, consideră consultantul politic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *