Skip to content
Politică

Cozmin Gușă, despre motivul plecărilor din PSD: O mișcare anti-Dragnea!

www.nasul.tv
" "

Consultantul politic Cozmin Gușă a vorbit sâmbătă seară despre fenomenul plecărilor din Partidul Social Democrat (PSD) către partidul lui Victor Ponta, Pro România.

Concret, Gușă susține că aceste plecări nu fac parte dintr-o mișcare pro Victor Ponta, ci din una anti Liviu Dragnea, considerând că acesta din urmă a făcut „greșeli fenomenale”, conform Realitatea.net.

" "
" "

„Este această masă critică pentru că Dragnea a făcut nişte greşeli fenomenale. În loc să ţină liderii, chiar dacă nu l-ar fi aprobat, să-i ţină în delegaţia permanentă cu rol, adică alături de el şi în Comitetul Executiv, încercând să negocieze aşa cum se face într-un partid, practic el s-a înconjurat doar de yesmeni, oameni fără autoritate, mulţi fără autoritate la ei în judeţe, şi a devenit evident că jocul lui este pe persoană fizică. Astăzi, nu e vorba de o mişcare pro-Ponta, ci de o mişcare mai sofisticată anti-Dragnea, pe care cei care se pricep la politică din PSD ştiu s-o şi facă. Adică să-l lase fără oaste parlamentară pe Dragnea, în aşa fel încât tot partidul să se revolte împotriva lui, de frica pierderii Guvernării. Pronosticul meu este că dacă acest plan va reuşi, practic toată lumea de la Ponta până la Sorin Câmpeanu, Bănicioiu, se vor întoarce în partid. Altfel, dacă nu se va reuşi asta, se va merge inclusiv pe o posibilă scindare, care de asemenea va pune în dificultate o guvernare pe nume personal a lui Dragnea, oricât de bine ar fi consiliat el de către domnul general care nu-i asigură acuma toate serviciile”, a spus Gușă.

Totodată, Gușă a vorbit și despre situația Partidului Național Liberal (PNL) și despre moțiunea de cenzură de care se vorbește în interiorul acestei formațiuni politice.

„Se încearcă defectarea PNL-ului în acest moment. Toate aceste lucruri, dacă se întâmplă repede, au mai multe şanse. Orban e de criticat pentru multe, dar pentru decizia cu justiţia nu. Ăsta este motivul clar pentru care se încearcă defectarea PNL-ului, tocmai pentru ca să nu fie o oaste disciplinată în luna iunie, la o posibilă moţiune de cenzură, care trebuie făcută cât mai repede, înaintea vacanţei. Am explicat de ce se întâmplă treburile prin PNL acolo, cu tot felul de oameni care s-au trezit vocali. Se întâmplă treburile astea pentru ca Dragnea să poată să-şi prezerve guvernarea, chiar dacă se va defecta PSD-ul din interior şi parte din liberali să facă un joc dublu. Dar pentru asta, prima dată trebuie să distrugă prestigiul de lider a lui Orban. Ok, Orban nu e un mare lider. Dar problema PNL-ului, dacă mă uit de la Orban în jos, e că nu mai găseşti lideri. Orban, cu tot statutul lui de greieraş, e un lider acolo care a făcut ceva în acest moment. Pe restul îi aud acum cu fel de fel de apariţii care e clar că sunt dictate. Ca să revin, eu cred că este foarte posibil. Dacă vă uitaţi la cele două dezertări marcante de la Timiş şi de la Brăila, sunt oameni foarte apropiaţi ai celor doi foşti premieri, Tudose şi Grindeanu. Dacă ne uităm şi la scrisoarea deputatului Rădulescu, care conţine multe adevăruri, foarte repede aceste treburi se vor rostogoli. Băsescu, care a abandonat lupta pentru că nu mai e în stare să fie preşedinte de partid, plus Gabi Oprea care aşteaptă să-şi furnizeze şi el nişte parlamentari, vorbesc de numărul de Pro România, care a devenit centrul anti-Dragnea în politică, pentru că treaba asta utilă pe care ar putea s-o facă, ne-ar ajuta pe toţi, pentru că să scapi de cineva ca Viorica Vasilica sau să nu mai fie în fruntea partidului de guvernare unul ca Dragnea e un gest profund patriotic”, a încheiat Gușă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *