Skip to content
Politică

Cozmin Gușă devoalează adevărata față a eșecului de la Sofia: „Băsescu are dreptate!”

" "

Consultantul politic Cozmin Guşă, vineri, în cadrul unui interviu pentru Realitatea.net a vorbit despre refuzul Bulgariei de a sprijini exerciţiile flotei NATO în Marea Neagră şi eşecul negocierilor de la Sofia.

„Băsescu are dreptate legat de incompetenţa Guvernului de a pregăti vizita la Sofia. Această incompetenţă generează asemenea dezastre, atât pentru stat, cât şi pentru organizaţiile internaţionale pe care le reprezentăm, adică NATO. Acest refuz înseamnă un mare serviciu pe care Rusia l-a primit indirect, prin intermediul Bulgariei”, a explicat Cozmin Guşă.

" "
" "

„Incompetenţa de la masa Guvernului, de la masa instituţiilor statului, generează asemenea dezastre. Atenţie, nu doar pentru statul român, ci şi pentru organizaţiile pe care le reprezentăm şi una dintre acestea este NATO”, a afirmat consultantul de politică externă Cozmin Guşă.

„Am auzit ce a zis preşedintele Băsescu. Toate cuvintele sunt grele, apropo de penibil, pentru că aici nu discutăm în termeni care afectează persoana cuiva, ci instituţia prezidenţială, pentru că despre asta este vorba. Penibil alături de instituţia prezindenţială, poate este cam tare cuvântul, dat pe fond Băsescu are dreptate legat de incompetenţa Guvernului în a pregăti această vizită, mai ales că cel puţin pe linie de politică externă şi de apărare, Guvernul îl deserveşte şi pe preşedinte în cazul contactele la nivel înalt şi a lucrurile pe care le pune la cale.

Dar, Băsescu are şi un fel de legitimitatea pentru că el nu a făcut asemenea gafe, a fost foarte atent la zona de politică externă şi, bineînţeles, a cerut să fie mai bine asistam.

Ca să spun un lucru de-a dreptul, cred că s-a băut multă vodcă la Moscova de bucurie că a apărut o asemenea ruptură în flancul estic al NATO, că despre asta vorbim.

Acest refuz, uşor impertinent, al Bulgariei înseamnă un mare serviciu, în termeni geopolitici, pe care Rusia l-a primit indirect prin intermediul Bulgariei şi sigur prin mijlocirea acestui eveniment în care a fost implicată diplomaţia românescă, din păcate, şi cu preşedintele României.

Dacă diplomaţia românească gafa fără să îl aibă pe şeful adevărat al diplomaţiei, respectiv preşedintele ţării, era un eveniment mai puţin grav. Însă, din acest punct, evenimentul este gravisim şi, repet, aduce un mare serviciu acestui război rece instalat, de data asta serviciul fiind de partea Moscovei”, a detaliat Cozmin Guşă.

 

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *