Skip to content
Politică

Cozmin Gușă, dezvăluire în premieră. Cine stă de fapt în spatele înființări DNA. Replica lui Lăzăroiu

Consultantul politic, Cozmin Gușă, a făcut o dezvăluire în premieră despre cine a stat în spatele înființării Direcției Naționale Anticorupție, precizând că legenda conform căreia Monica Macovei este ”creatoarea DNA” este lipsită de temei.

”Pot sa vorbesc despre Monica Macovei, pentru că sunt autorul propunerii ca ea să fie ministrul Justiției, în Guvernul Tăriceanu, de după ce Traian Băsescu a mai fost ales președinte și personal m-am ocupat, în calitatea mea de lider de grup, ca să fie treinuită să treacă peste testul comisiilor.

Doi la mână: legenda cu Monica Macovei -creatoarea DNA este o legendă care nu are nici macăr un sâmbure de adevăr. PNA a fost anunțat public, de către mine, de la Sinaia, în urma unei ședințe PSD și ca o cerință a Comisiei Europene și propunere pe care eu am prezentat-o public, tot atunci, am disecat-o în delegația permanentă, pe baza unui material pus la punct de către tânărul membru de partid, Victor Ponta.

De atunci, DNA este o creație a Guvernului Adrian Năstase, anunțată și periată putin de către mine, dar materialul de bază a fost pregătit de către Victor Ponta”, a declarat Cozmin Gușă.

Fostul consilier prezidențial, Sebastian Lăzăroiu, a oferit prompt o replică la această declarație a lui Gușă, precizțnd că ”cea mai buna gluma din toata campania asta electorala: DNA este creatia lui Nastase.”

”Ma rog, pentru cei pe care nu i-a lasat memoria de tot, DNA-ul ala al lui Nastase se numea PNA si era condus de un tip Amariei (parca). Baiatul ala cum prindea un gainar cum il baga la zdup. Orice numai sa nu se ajunga la marii granguri. Cred ca cel mai inalt oficial pedepsit de DNA-ul lui Nastase a fost bietul Mischie, un baron de Gorj mai colorat asa ca personaj, dar tot un mic gainar („pixul lui Mischie” a ramas celebru pentru distribuirea banilor care primari). Mischie a fost un fel de „sacrificiu ritual” in campania din 2004, cand romanii erau exasperati de coruptia PSD.

Asa, ca aici voiam sa ajung, dincolo de gluma lui Cozmin Gusa, DNA-ul a fost infiintat de Monica Macovei”, a replicat Lăzăroiu, cel care în prezent o susține pe Macovei la alegerile prezidențiale, pe o pagină de socializare.

4 comentarii la “Cozmin Gușă, dezvăluire în premieră. Cine stă de fapt în spatele înființări DNA. Replica lui Lăzăroiu

  1. lazarica, aici gusa are dreptate! PNA-ul a fost infiintat sub guvernarea nastase, macovei a schimbat doar numele! . lazarica, dupa ce faci o baie cu apa calda, citeste monitoarele oficiale din acea perioada!!!

    1. Legea de organizare si functionare a DNA este Ordonanta de urgenta 43/2002. Iar legea anticoruptie este Legea nr.
      78/2000 . In 2002 nici Basescu nu era presedinte ci era Iliescu iar Monica Macovei era o simpla avocata. Premier era Adrian Nastase. Mai tarziu,. Monica Macovei i-a schimbat numai numele din PNA in DNA si a schimbat subordonarea dintr-un parchet independent al Ministerului Public intr-o directie a PICCJ. Ca acum se intoarce sau este folosit impotriva lor este altceva.

  2. ”Ma rog, pentru cei pe care nu i-a lasat memoria de tot,…
    Voi va dati seama ca Lazaroiu asta a ajuns sa fie ministrul… muncii in guvernul Boc ??? Tare, sau ce ?

  3. Se ciocnesc -TITANII—basmelor noastre–fiecare cu frustrarile lui . Marele GEO–POLO–care se considera–COMBINATORUL SEF–are doua regrete–1–Ca nu l-a facut pe ION ILIESCU –PRESEDINTE—2 Ca nu a ajuns–SEF–de SERVICIU SECRET . LAZARAROIU–este suparat ca nu a regizat filmul—La NANA—o adaptare dupa BABAROAGA din RASCOALA de LIVIU REBREANU—rolul lui NADINE si lui PETRE–au dus la ruptura .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *