Skip to content
Politică

Cozmin Gușă îi ia apărarea ambasadorului SUA la București și taxează dur gestul judecătoarei care a depus plângere la DNA

Jurnalistul Cozmin Gușă i-a luat apărarea ambasadorului SUA, Hans Klemm, și a criticat dur felul în care reprezentanți ai Justiției din România se raportează la relația strategică cu partenerul american.

Totodată, Gușă a taxat dur gestul judecătoarei care a depus la DNA plângere penală pe numele ambasadorului SUA la București.

„Această aberație cu plângerea împotriva ambasadorului Klemm, despre care e bine că nu s-a vorbit prea mult, asta sigur nu ajută. Nu așa se rezolvă problemele și nu putem trăi într-un stat în care un reprezentant al sistemului juridic face plângeri împotriva unui ambasador care reprezintă partenerul strategic. Treburile se pot discuta și altfel, prin discuții, prin păreri, prin contradicții, dar nu așa. Genul acesta de acțiuni ne arată că aparținem unui climat bananier, ceea ce nu este şi părerea despre România în SUA. Avem foarte mulți oameni care ne prețuiesc acolo. În instituțiile din jurul Washingtonului s-a generat, mai ales acum, după instalarea scutului, o simpatie și o prioritizare a acțiunilor în favoarea noastră”, a explicat Cozmin Gușă, potrivit realitatea.net.

Judecătoarea Florica Roman a anunțat miercuri pe blogul personal că a trimis la DNA o plângere penală pe numele ambasadorului SUA la București, Hans Klemm, și a președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea. Judecătoarea îi acuză pe cei doi de trafic de influenţă şi le cerea procurorilor să ia în considerare şi arestarea preventivă a celor doi.

 

1 comentariu la “Cozmin Gușă îi ia apărarea ambasadorului SUA la București și taxează dur gestul judecătoarei care a depus plângere la DNA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *