Skip to content
Politică

Cozmin Gușă îl desființează pe șeful PSD: Strategie cu accente staliniste!

www.cotidianul.ro
" "

Consultantul politic Cozmin Gușă îl desființează pe președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, evidențiind strategia acestuia „cu accente staliniste” din interiorul PSD.

Într-o intervenție prin telefon la Realitatea TV, analistul a declarat luni că declaraţiile lui Dragnea de după ședința CEx arată clar că politicianul deţine toate pârghiile puterii şi că la congresul de la sfârşitul săptămânii e greu de crezut că se poate întâmpla ceva deosebit.

" "
" "

„Ar fi chiar comic si ne-am putea distra pe sema personajelor dar, din nefericire, e trist faptul că asemenea oameni, cu asemenea decizii colective anapoda, hotărăsc, într-un fel, viaţa tuturor românilor”, a opinat Gușă.

În continuare, patronul de la Realitatea TV a evidențiat cinci concluzii majore privind atât managementul partidului, cât şi direcţia în care poate evolua formațiunea politică după ce Liviu Dragnea va impune o conducere obedientă, pe modelul guvernului Viorica Dăncilă.

Prima concluzie ar fi că „asistăm la o strategie de tipul «Divide et impera» cu accente staliniste, în care cei din conducere sunt momiţi cu funcţii nemeritate (gen vicepreşedinţii din regiuni), iar cei care nu sunt cuminţi, într-un stil pur stalinist, sunt ameninţaţi până la excludere, fapt ce le-ar distruge avatntajele de carieră pe care le au şi fiind suficient de fricoşi sau laşi nu acceptă în niciun fel să plece de la ciolan”.

„Această strategie va genera o serie de lideri care n-au nici imagine publicăîâ, n-au au nicio legătură cu lidershipul, nu sunt populari şi de aici va incepe şi decăderea PSD: (…) Este un joc disperat al lui Liviu Dragnea, el are informaţii de la statuil paralel cu care-şi poate şantaja colegii. Un astfel de PSD, nu neapărat Dragnea, ci în această formulă, nu are nicio şansă de a câştiga prezidenţialele, iar cu Dragnea candidat este posibil ca nici măcar să nu ajungă în turul doi”, a completat Cozmin Guşă.

A doua concluzie a consultantului politic este că PSD a decăzut într-o zonă gregară, iar politicienii au un comportament de supunere orbească, de turmă.

„Sunt emise decizii exclusiv pentru o anumită turmă de români, mai necăţiti sau mai săraci cu duhul care sunt dependenţi de asistenţa socială, şi care sunt foarte acroşabili de către acest tip de mesaje. Din nefericire, această zona gregară are o proporţie suficient mare ca să-i asigure un bazin electoral destul de confortabil lui Liviu Dragnea, al cărui management politic este unul care nici nu merită să fie comentat, prin faptul că este foarte slab, este unul destul de iresponsabil şi cred că toţi cei care mai ştiu câte ceva despre politică şi sociologia mulţimilor îşi dau seama de asta”, a continuat Gușă.

Citiți mai multe AICI.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *