Skip to content
Politică

Cozmin Gușă lansează o ipoteză bombă: Cum s-ar putea răzbuna Ponta pe Dragnea

Cozmin Gușă lansează o ipoteză bombă: Cum s-ar putea răzbuna Ponta pe Dragnea

Consultantul politic Cozmin Guşă a afirmat în cadrul emisiunii „Jocuri de Putere” că o  plecare a lui Victor Ponta din PSD nu este exclusă în condițiile în care Liviu Dragnea va fi ales la finalul acestei săptămâni, mai precis pe 11 octombrie,  în funcția de președinte al PSD în cadrul scrutinului intern al partidului.

Cozmin Gușă a dezvăluit că Victor Ponta, laolaltă cu nişte apropiaţi ai săi, s-ar putea muta într-o nouă structură politică.

„Partidele nu mai pot. PSD se află în următoare condiţie: o luptă fraticidă, sângeroasă. Este mult sânge la PSD, roşul înseamnă sânge. Este sângele structurii lui Ponta care este înjunghiată la fiecare colţ de partid de Dragnea şi ai săi. Ponta a rămas singur cu o structură de serviciu secret, care nu este SRI, şi care îl apără cu orice preţ, implicându-se în politică, acolo unde nu are voie să se implice fără ca nimeni să sune clopoţelul şi să întrebe ce face acea structură. Această pasivitate se va plăti. Sângele, deocamdată, nu este suficient ca Ponta să plece, din pricipa faptul că Dragnea nu are siguranţa că va putea să coordoneze fără fisuri PSD. Frica lui Dragnea este că pisica numită ALDE să fie refugiul lui Ponta. Cu UNPR-ul s-a convins că nu se poate retrage Ponta acolo pentru că generalul Oprea are altă viziune şi nu îl mai primeşte pe Ponta să fie şef la UNPR aşa cum a avut intenţia la începutul lui 2010”, a detaliat Cozmin Guşă.

Acesta a mai spus că Ponta, înainte de a ajunge preşedinte al PSD, avea patalamaua scrisă de preşedinte al UNPR.

„Ponta ameninţă cu alineamentul Tăriceanu-Constantin, oamenii pe care el i-a reinventat, fie ca să îi tragă lui Voiculescu de sub picioare preşul politic, fie ca să reinventeze fantoma numită USL. Grija lui Dragnea, spiritul lui total ciudat de a-şi asuma într-o democraţie euro-atlantică o candidatură unică este generat de această frică de a nu mai lasă găuri în partid care să se scurgă în rezervorul numit ALDE”, a explicat Cozmin Guşă.

Conform acestuia, Victor Ponta, împreună cu nişte apropiaţi de-ai lui, s-ar putea muta într-o nouă structură politică.

„Dragnea joacă atât de prost din punct de vedere public de frică. O candidatură unică din partea unui baron nu este un lucru deştept. Şi Dragnea este mai deştept decât prostia asta pe care o face. El stă ca un baron închis, nevrând să dea socoteală. Dacă ar veni să explice că nu există fisură în partid pentru a nu îi da posibilitatea lui Ponta când vreau să îl dau jos din funcţie să spună unora din partid să vină cu el la ALDE. Acest reflex de baron şi nu comunică îi dăunează mult”, a declarat consultantul politic.

Gușă a vorbit și despre faptul că toate gesturile partidelor trebuie girate de americani: „Orice gest al partidelor din România este coodonat cam aşa: «Dar domnul Klemm ce zice? Ambasadorul Statelor Unite. Cum apar eu în poza asta pe partea dreaptă, strategic?». Cam aşa îşi coordonează acţiunile”, a mai spus consultantul politic.

„Adevărul despre structura PSD este că actualmente e calamitată. S-a văzut din acel joc la întâmplare al preşedintelui organizaţiei Bucureşti, Robert Negoiţă. S-a compromis definitiv prin ceea ce a facut. Se vede şi din toate zbaterile actuale de la nivelul grupurilor parlamentare care s-au revoltat că Valeriu Zgonea este secondant al lui Dragnea, nu le place, nu îl acceptă”, a explicat Cozmin Guşă, potrivit realitatea.net.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *