Skip to content
Politică

Cozmin Gușă: Politica este una la televizor şi este cu totul alta în realitate

qmagazine.ro

Consultantul politic Cozmin Gușă decriptează scandalul iscat între liderul PSD, Liviu Dragnea și fostul premier al României, Victor Ponta.

„Haideţi să începem cu o glumă pe care mi-a trimis-o un prieten astăzi: Un lord englez nu îşi găsea câine. Şi-a chemat majordomul: James, unde este câinele? Sir, trebuie să recunoscut, l-am găsit pe căţel că facea politică şi l-am împuşcat, spune majordomul. Cum ţi-ai dat seama că facea politică, întreabă lordul. Păi, era în grădină şi mânca rahat, răspune majordomul. Deci, oamenii aceştia, pe de o parte, fac acest lucru, iar pe de altă parte suntem într-o scenetă
suntem între Alo! Salvarea! şi tovaraşa învăţătoare, ştiţi că…apropo pârâcioşi din clasă. Lucrurile astea nu sunt simple, eu chiar sunt îngrijorat de starea psihică a lui Liviu Dragnea. Nu folosesc cuvinte mari, am studiat psihologia aplicată şi pot să îmi dau seama de unele lucruri. Am scris şi o carte pe tema asta – Un ospiciu numit România. Liviu Dragnea nu se află într-o formă care să ne asigure vreo siguranţă ţinând cont de faptul că este conducătorul de facto al României„, a afirmat Cozmin Guşă potrivit Realitatea.net

Mai mult, Guță este de părere că felul în care nişte oameni cu funcţii atât de importante în stat încep să spună lucruri de culise reprezintă o problemă.

„Astfel de lucruri se fac şi nu doar în România, însă nu este voie să fie desconspirate vreodată decât dacă treaba intră în zona penalului şi sunt obligaţi să spună adevărul. Foarte mulţi refuză să spună ceva, nici nu vor să mintă şi nici nu vor să spună nimic, aceştia sunt foarte puţini şi, apropo de deal-urile politice, ar fi aoemni de onoare. Felul în care Dragnea, Ponta şi restul discută aceste lucruri de intimitate, atenţie, legate inclusiv de relaţia cu o instituţie de forţă a statului român – Serviciul Român de Informaţii sau liderii acestui Servici, îi pune într-o postură de a nu mai putea negocia nimic de acum înaine. Politica este una la televizor şi este cu totul alta în realitatea, pe baza intereselor statelor şi a oamenilor”, a precizat acesta.

„Haideţi să vă pun o întrebare. Liviu Dragnea merge săptămâna viitoare în Statele Unite şi o să aibă discuţii care pot să fie pentru presă şi o să aibă şi altfel de discuţii care nu pot să fie pentru presă. credeţi că americanii cu care se va întâlni văzându-l pe Liviu Dragnea atât de pârâcios, devoalând chestii care nu se devoalează niciodată, îi vor spune vreun lucru important? Nu îi vor spune pentru că se vor teme că pe modelul în care îi dă în primire pe Ponta, pe Maior, pe Coldea, vor păţi la fel şi ei. 
Lumea este foarte atentă”, a explicat Cozmin Guşă, adăugând că Dragnea nu are cum să fie un interlocutor de încredere.

Consultantul politic a mai precizat că l-a văzut întâmplător pe Liviu Dragnea şi era pregătit de delaţiuni, era foarte supărat, şi cel mai probabil a vrut să se răzbune pentru ceea ce s-a întâmplat în Comisia pentru controlul SRI. „Această răzbunare atât de prost jucată şi cu atâtea detalii care nu pot fi făcute publice îl arată ca pe un om instabil”, a completat acesta.

Cozmin Guşă mai spune că de partea cealaltă îl vedem pe Ponta care ne spune lucruri foarte grave legate fie de pretenia Dragnea – Coldea, fie de altfel de prietenie Dragnea – Alina Bica.

„Totul aici a fost dinamitat. Sigur, în corul acesta intră şi Gabi Oprea şi Crin Antonescu. Cine să mai facă cu ei vreodată vreo înţelegere în condiţiile în care oamenii aştia dovedesc că nu sunt în stare nu doar să ţină înţelegerea, ci şi să devoaleze toate aceste secrete. Oamenii de onoare sunt de onoare nu doar datorită comportamentului care relevă onoarea, ci şi datorită faptului că nu devoalează discuţii secrete. Avem secrete cu toţii şi vrem să le dăm pe mâna doar a celor care sunt de încredere. Dragnea, Ponta şi ai săi nu sunt de încredere, asta este clar”, a spus constultantul politic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *