Skip to content
Politică

Cozmin Gușă, regrete după moartea lui Elie Wiesel: Ne despărţim de un evreu înţelept

" "

Consultantul politic Cozmin Guşă a vorbit la Realitatea TV despre trecerea în neființă a scriitorului american și laureat al premiului Nobel Elie Wiesel, pe care l-a cunoscut personal în urmă cu mai mulți ani.

Citește și: Elie Wiesel a încetat din viață

" "
" "

Pe Elie Wiesel l-am cunoscut nu in Romania, ci in SUA. Am avut o discutie cu domnia sa, una foarte consistenta, in care am cunoscut un Elie Wiesel care la orizontul a 70 şi… s-a întamplat mult in trecut, dorea sa-şi concilieze neamul cu toate temele de viaţă şi de moarte, le vedea altfel, intr-o zona de pace.

El devenise în acea perioada a 70 si ceva de ani un om al păcii, care stia ca războiul dupa perioada Razboiului Rece nu mai serveste la nimic şi sa fim cu totii intr-o alta formula. Discut perioada intelepciunii lui, un om extrem de conciliant, care intelegea ca pacea trebuie sa ne domine. Cred ca dorinta lui nu-şi gaseste in actualitate realizarea, ci dimpotriva. Sa-i fie tarana usoara, asta e…

E un om al secolelor, ne despărtim cu durere de dansul, dar ne despartim de un evreu intelept, care a inteles ca pacea trebuie sa domine aceste relaţii”, a spus Cozmin Guşă, citat de realitate.net.

1 comentariu la “Cozmin Gușă, regrete după moartea lui Elie Wiesel: Ne despărţim de un evreu înţelept

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *