Skip to content
Sport

Crăciun 2015. Vacanţa de iarnă bucovineană în preferințele românilor

Cu aproximativ trei săptămâni înainte de Crăciun și Revelion, mulţi români şi-au făcut deja planurile pentru sărbători.

Unii au optat pentru pensiuni din ţară, alţii pentru vacanţe în străinătate.

În Bucovina însă, aproape că nu mai există locuri de cazare.

Astfel, pensiunile de trei sau patru margarete din Frasin, Sadova, Suceviţa sau Humor au pregătit două variante, prima cu demipensiune (mic dejun, cină) – trei nopţi, patru zile, masă festivă de Crăciun şi pachet pensiune completă (mic dejun, prânz şi cină). Ambele oferte includ primirea oaspeţilor cu vin şi plăcinte poale-n brâu, tăierea şi pomana porcului, plimbări cu sania trasă de cai, program artistic cu colindători, vin, palincă, afinată. Meniul va fi unul tradiţional şi va include, printre alte bunătăţi, pomana porcului, tochitură.

În cazul celor care optează pentru prima variantă preţurile sunt de 1.100 lei/persoană, respectiv 1.450 de lei/persoană.

Totodată, există şi pensiuni mai slab cotate şi care nu includ masa în pachet, acestea percepând minim 80 de lei de persoană, pe noapte, însă ar trebui ca la aceste preţuri să vă informaţi mai mult, ca să nu aveţi surprize.

La hotelurile din Bucovina, tarifele pentru cazare sunt cuprinse între 150 lei/persoană/noapte şi 200 lei/persoană/noapte. Cei care le vor alege vor trebui să scoată bani în plus pentru grătar, excursii şi jocuri.

Cele mai convenabile oferte sunt pentru grupuri organizate.

Astfel, cei care doresc să viziteze Maramureşul pot opta pentru Borşa, Mara, Vişeul de Sus sau Ocna Şugatag. Cazarea costă între 120 de lei (trei margarete) şi 160 de lei de persoană (patru margarete). Dacă se include şi masa, preţurile ajung la 220-300 de lei pe noapte, ceea ce înseamnă că un sejur pentru două persoane va costa între 1.320 şi 1.800 de lei.

Totodata, pentru cei care preferaa Valea Prahovei, Predeal, Sinaia sau Buşteni, preţurile pe noapte ajung şi la 1.000 de lei, dacă se optează pentru masă festivă, colindători, plimbare cu sania sau pomana porcului, potrivit Romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *