Skip to content
Dolj Știri locale

Craiova. Anchetă a procurorilor, după ce o femeie a mers cu nepotul la spital, fără a spune că acesta a călătorit în afara ţării în ultimele două săptămâni

" "

Procurorii craioveni au deschis un dosar penal după ce o femeie s-a prezentat cu nepotul de cinci luni la spital, fără a spune că acesta călătorise în afara ţării în ultimele două săptămâni, iar ulterior băiatul a fost confirmat cu Covid-19. Apoi, mama copilului a mers la unitatea medicală pentru a-şi vedea fiul, deşi se afla în izolare la domiliciu.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că în 15 aprilie a fost înregistrat un dosar penal pentru fals în declaraţii şi zădărnicirea combaterii bolilor. Astfel, procurorii spun că, în 11 aprilie, bunica unui copil de cinci luni, aflat în izolare la domiciliu împreună cu familia sa, s-a prezentat cu acesta la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă nr. 1 Craiova, întrucât băiatul prezenta stare febrilă.

" "
" "

Cu ocazia efectuării triajului, numita M.J. a declarat în mod nereal faptul că minorul nu a călătorit în afara teritoriului ţării în ultimele 14 zile anterior datei prezentării la unitatea spitalicească”, se arată în comunicat.

În aceeaşi zi, copilul a fost transferat la Spitalul Suport Filantropia – Secţia Pediatrie, iar în 12 aprilie, a fost confirmat pozitiv cu Covid-19. Apoi, copilul şi bunica sa au fost transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Craiova.

În 13 aprilie, mama copilului, aflată în izolare la domiciliu, s-a deplasat la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”Craiova pentru a se interesa de starea de sănătate a fiului său, încălcând astfel măsurile impuse privind prevenirea răspândirii Covid19, au mai spus procurorii.

În prezent, în cauză cercetările se desfăşoară in rem pentru cele două infracţiuni, scrie News.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *