Skip to content
Dolj Știri locale

Craiova: Se redeschid restaurantele la interior, după 9 luni. Ce capacitate este permisă

tripadvisor.com
" "

După 9 luni, restaurantele din Craiova se redeschid la interior. Acestea pot funcționa la doar 30% din capacitate, în condițiile în care rata de incidență este de 2,99 cazuri la mia de locuitori, potrivit B1.ro.

Accesul în restraurant se face pe bază de rezervare, având în vedere capacitatea restrânsă. Restaurantele, hotelurile și domeniul artistic a suferit cel mai mult în timpul pandemiei. Contextul pandemic va continua și anul viitor, deși au fost anunțate deja primele doze de vaccin. Pe termen scurt însă, autoritățile au anunțat că nu vor mai impune restricții.

" "
" "

Autorităţile nu doresc să ia măsuri suplimentare în privința restricționării activității din domeniul HoReCa, susține omul de afaceri Dragoș Anastasiu, în contextul întâlnirii din 15 decembrie, cu prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu. Pe de altă parte, acesta a subliniat că trebuie respectate regulile de protecţie sanitară.

„Autorităţile nu-şi doresc măsuri suplimentare faţă de ceea ce avem acum, dar în acelaşi timp trebuie să apelăm cu toţii la un comportament care să ne ajute să nu mai crească această incidenţă de îmbolnăviri în Bucureşti şi asta înseamnă să respectăm regulile, aşa cum sunt ele făcute, de la configuraţia teraselor care, pe ici, pe colo, reprezintă o problemă, până la purtarea măştii pe toate traseele în restaurante, până la un comportament adecvat al tuturor hotelurilor”, a spus Dragoş Anastasiu, după o întrevedere a prefectului Capitalei, Traian Berbeceanu, cu reprezentanţii HoReCa.

Marii antreprenori din domeniul HORECA se delimitează de cei care încalcă regulile anti-COVID-19

Dragoș Atanasiu a recunoscut că există reprezentanți ai sectorului care încalcă regulile sanitare în vigoare.

„Am convenit şi ni s-a comunicat faptul că există o mică comunitate care încalcă regulile. Din păcate, ei ies în evidenţă, inclusiv mediatic (…), Dar că o largă majoritate respectă ceea ce s-a stabilit. (…) Mesajul nostru comun a fost că va trebui să acţionăm împreună acolo unde există probleme în această minoritate, inclusiv prin a comunica cu colegii noştri care încalcă, dacă încalcă regulile, în aşa fel încât majoritatea să nu fie afectată şi aici discutam despre angajaţi, despre clienţi, antreprenori, toţi trebuie să fie protejaţi şi nu pot să închei nespunând că apelul nostru se adresează atât colegilor noştri antreprenori, dar şi clienţilor”, a spus Dragoş Anastasiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *