Skip to content
Magazin

Craiova, votată de călători din 68 de ţări pe primul loc în topul Cele mai bune destinaţii de Paşte în Europa. EBD: Este o destinație atractivă cultural, dar și pentru familii, îndrăgostiți, iubitori de istorie

Facebook Primăria Municipiului Craiova

Craiova se află pe primul loc în topul Cele  mai bune destinaţii de Paşte în Europa 2022-2023, primind cele mai multe voturi din partea unui panel de 10.724 de călători din 68 de ţări. Călătorii au putut alege dintr-un total de 62 de destinaţii europene preselectate, informează European Best Destinations.

Majoritatea votanților şi-au exprimat opţiunea pe baza imaginilor și a informațiilor despre destinații, unii au fost acolo, alții vor să meargă acolo, sunt interesați. Fiecare călător din acest clasament tematic a votat pentru 3 destinații, în total 32.172 de voturi pentru 62 de destinații din Europa. Au fost publicate cele mai votate. În acest caz 1876 de voturi a primit Craiova, fiind urmată de Viena – 1742 de voturi, 1694 de voturi pentru Zagreb, 1692 de voturi pentru Roma şi 1587 de voturi pentru Praga – pentru podiumul principal al top 5 – deci aproape 26% pentru cele mai votate 5 destinații.

Participarea la acest top nu a fost plătită (nici publicarea și nici utilizarea logo-urilor oficiale), iar destinațiile nu sunt informate despre clasamentele tematice până la publicare, au precizat reprezentanţii European Best Destinations.

EBD a menţionat că nu este ciudată prezenţa Craiovei în topul listei. “Pornind de la faptul că doar puține destinații europene au o ofertă reală de Paște, cu târg pascal, festivaluri, iluminări, nu prea este ciudat. Colmar a fost precedenta destinație premiată la această categorie în 2020-2021. Craiova este o destinație atractivă din punct de vedere cultural, dar și pentru familii, îndrăgostiți, iubitori de istorie, datorită evenimentelor pe tot parcursul anului și a instituțiilor și muzeelor puternice. Este una dintre principalele destinații din România și, astfel, una dintre destinațiile puternice din Europa”.

Este cazul tot timpul, pentru toate destinațiile premiate, unele persoane nu vor fi de acord cu recunoașterea și vor crede că ar trebui să se facă lucruri mai bune, dar realitatea este că de multe ori se premiază destinații care au depus deja o muncă destul de grea.

Suntem încântați că Craiova s-a clasat pe primul loc și credem că întreaga Românie merită recunoașterea călătorilor din întreaga lume, a presei de turism și a profesioniștilor din turism. Destinații precum Craiova, Sibiu, Oradea, Cluj-Napoca, Brașov, Alba Iulia, Piatra Neamț și multe altele fac parte din atractivitatea Europei ca primă destinație din lume”, a mai precizat EBD.

European Best Destinations a subliniat şi faptul că evită discuţiile politice şi că premiază destinaţii. “Atunci când primim solicitări din partea presei de genul „cât sunteți, care este funcția fiecăruia, dați-ne toate informațiile, orașul meu nu trebuie să apară pe listă, iar când vine – ca de multe ori – din partea opoziției – foști primari nealeși sau viceprimari concediați sau care nu au câștigat Primăria – nu răspundem pentru a nu intra într-o discuție politicianistă care nu este scopul EBD. Noi nu premiem primari, noi premiem destinații, evenimente, unele destinații premiate sunt conduse de comuniști, socialiști, liberali, conservatori, asta nu contează atât de mult pentru noi și pentru călători, așa că încercăm într-adevăr să evităm orice discuții politice despre clasamentele și recunoașterile noastre care chiar nu este scopul lor”.

European Best Destinations colaborează cu Rețeaua EDEN a Comisiei Europene de 8 ani la rând, promovând destinații sustenabile în Europa, inclusiv Alba Iulia și Piatra Neamț pentru România (și multe altele), iar echipa sa este formată din reporteri de turism, unii lucrând 100% pentru EBD alții pentru EBD dar și pentru alte media de turism precum Forbes, Condé Nast, Geo, National Geo.

2 comentarii la “Craiova, votată de călători din 68 de ţări pe primul loc în topul Cele mai bune destinaţii de Paşte în Europa. EBD: Este o destinație atractivă cultural, dar și pentru familii, îndrăgostiți, iubitori de istorie

  1. Ba ati luat-o si voi razna ca sefa Leilor Albastri ? cate orase din cele 68 de tari au sarbatorit in zilele alea Pastele ? nu vedeti ca e penibil ce afirma LOV ? adica primul Oras din cateva Orase , in plus sondajul ala e facatua ei ca si cel de Craciun , e finantat de LOV

  2. Craiova “Cetatea Banilor” din vremurile când conta pe harta negustorilor europeni revine ferm în timpurile de astăzi pe harta celor mai atractive destinați turistice din europa pentru că are trecut, prezent și categoric viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *