Skip to content
Politică

Medicii care l-au internat pe Nicuşor Constantinescu, urmăriţi penal de DNA

 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, din data de 08 iunie 2016, faţă de inculpaţii: PAREPA RALUCA-IRINEL, şefă a Secţiei de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi ŢORINGHIBEL MARIUS, medic primar în cadrul aceleiaşi secţii, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului, Nicuşor Constantinescu.

Potrivit unui comunicat al DNA, „la data de 08 iunie 2016, inculpaţii Parepa Raluca-Irinel şi Ţoringhibel Marius au dispus internarea inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel (arestat preventiv în dosarul nr.821/36/2015 al Curţii de Apel Constanţa), la subunitatea medicală unde îşi desfăşoară activitatea, astfel încât acesta să execute măsura arestului preventiv în condiţii mai blânde.

Inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel a fost internat în unitatea medicală respectivă, deşi era obligatorie internarea sa într-una din unităţile medicale ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, cu efectul sustragerii acestuia de la executarea, în mod legal, a măsurii arestării preventive dispuse de către instanţa competentă, pe durata internării în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, se arată în comunicatul DNA.

Concret, din probatoriul administrat a reieşit că diagnosticul la internare al inculpatului nu necesita internarea în unitatea medicală mai sus menţionată.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii Parepa Raluca-Irinel şi ţoringhibel Marius trebuie să respecte următoarele obligaţii:
a) să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie sau la IPJ Constanţa – SIC, organ desemnat cu supravegherea, ori de câte ori sunt chemaţi,
b) să informeze de îndată Direcţia Naţională Anticorupţie sau IPJ Constanţa – SIC, cu privire la schimbarea locuinţei,
c) să se prezinte la IPJ Constanţa SIC, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie,
d) să nu depăşească limitele teritoriale ale României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent,
e) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme;
f) să nu se apropie de Constantinescu Nicuşor Daniel, de membrii familiei acestuia şi de interpuşii lui şi să nu comunice cu aceştia, direct sau indirect pe nicio cale.

Inculpaţilor li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpaţilor Parepa Raluca-Irinel şi ţoringhibel Marius li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *