Skip to content
Politică

“Creierul” atentatelor teroriste a fost identificat

Autoritățile franceze au identificat creierul atentatelor teroriste de vineri, din Paris, în urma cărora au murit 132 de persoane și peste 350 au fost răniți.

Astfel, Abdelhamid Abaaoud, unul dintre autorii atentatelor sangeroase comise vineri seara la Paris este considerat ca fiind creierul atentatelor dejucate în luna ianuarie la Verviers, estul Belgiei.

Anchetatorii văd o legatură cu Verviers”, titreaza publicația britanică, făcând referire la o celulă jihadistă care se pregătea să atace polițiști și comisariate de poliție și care a fost dezmembrată în ianuarie în Belgia la câteva zile după atacul de la sediul săptămânalului Charlie Hebdo de la Paris, scrie agerpres.ro.

Cunoscut si sub pseudonimul Abu Omar al-Baljiki, Abdelhamid Abaaoud a aparut intr-o inregistrare video difuzata de Statul Islamic conducand un vehicul ce transporta cadavre mutilate catre o groapa comuna.
Astfel ca, In luna iulie, la Bruxelles, el a fost condamnat, in contumacie, la 20 de ani de inchisoare intr-un proces privitor la filierele de recrutare a jihadistilor belgieni pentru a fi trimisi in Siria, informeaza Realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *