Cresc amenzile de circulație de la 1 ianuarie. Guvernul a stabilit un nou mod de calcul al punctului de amendă

politie politia rutiera trafic
Sursa foto: Politia Romana

Guvernul a stabilit un nou mod de calcul al punctului de amendă. Potrivit proiectului de Ordonanță de Urgență privind unele măsuri fiscal bugetare, publicat miercuri de ministerul Finanțelor, valoarea punctului de amendă va fi de 5% din salariul minim brut pe țară. În prezent, valoarea punctului de amendă a fost înghețată la 145 de lei, deși legea preciza că acesta reprezintă 10% din salariul minim brut.

Astfel, de anul viitor, în funcție de decizia guvernului privind majorarea salariului minim, valoarea punctului de amendă va fi de cel puțin 165 de lei, raportat la salariul minim brut actual de 3.300 de lei.

Dacă salariul minim brut va fi majorat la 3.700 de lei, potrivit discuțiilor care au loc cu patronatele și sindicatele, punctul de amendă crește la 185 de lei.

„Art. XLVII – La articolul 98 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006, cu modificările și completările ulterioare, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins: (2) Un punct-amendă reprezintă valoric 5% din salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, stabilit prin hotărâre a Guvernului”, potrivit proiectului de Ordonanță de Urgență.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL