Skip to content
Politică

Cresc nemulțumirile: taximetriștii, protest de amploare în centrul Capitalei

romaniatourstore.com

Taximetriștii protestează vineri în Capitală, cerând ca Uber, Clever Taxi și Taxify să fie scoase în afara legii.

Sutele de taximetriști cer adoptarea unui proiect prin care Legea taximetriei să fie modificată, astfel încât aplicațiile prin care se comandă mașini să fie operate doar de firmele de taximetrie, informează Adevărul.ro.

" "
" "

Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea Legii taximetriei 38/2003 are ca scop reglementarea aplicațiilor de tip ride-sharing.

„În ultimii ani, piaţa serviciilor destinate populaţiei, este într-o permanentă schimbare ca urmare a dezvoltării tehnicii şi tehnologiilor moderne, fiind în creştere utilizarea programelor de software, a aplicaţiilor web sau a aplicaţiilor mobile, în scopul satisfacerii nevoilor zilnice, este necesar ca şi piaţa serviciilor de taxi să fie adaptată noilor cerinţe. Însă, prevederile actuale privind activitatea de dispecerat taxi permit prestarea în fapt, a acestei activităţi fără autorizaţiile prevăzute de lege, fiind dezvoltate aplicaţiile taxi, care funcţionează întocmai ca nişte dispecerate taxi. Datorită acestor aplicaţii taxi, concurenţa pe această piaţă este denaturată prin comercializarea acestor aplicaţii taxi, fără acordul transportatorilor autorizaţi de taxi şi/sau a dispeceratelor de taxi“, conform notei de fundamentare a proiectului.

Nicușor Dan a mers printre taximetriști pentru a vorbi despre regulamentul pentru care protestează. Taximetriștii susțin că sunt nemulțumiți de faptul că Uber le fură clienții și locurile de parcare, mai adaugă sursa citată.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *