Cresc sau nu taxele și impozitele în 2025? Ministru: O reașezare a fiscalității nu trebuie să însemne scumpiri

Ştefan Radu Oprea
Sursa foto: Facebook / Ştefan Radu Oprea

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a declarat, într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN, că se va face o reformă fiscală, dar „nu trebuie să însemne scumpiri”.

„Nu este vorba despre nicio frică, nu este vorba despre nicio apocalipsă, nu este vorba despre nicio mărire de taxe”, a spus Radu Oprea.

Cu toate acestea, Radu Oprea a vorbit și despre o reformă fiscală ce va fi pusă în dezbatere publică, despre care ministrul spune că „nu trebuie să însemne scumpiri”.

„Este un jalon în PNRR, care vorbește despre reformă fiscală și care va fi un dialog public, corect în societate, cu mediul de afaceri, cu toate părțile care sunt implicate în această zonă. O reașezare a fiscalității nu trebuie să însemne scumpiri. Sigur că se speculează foarte mult pe zona fricii.

Suntem într-un an de campanie electorală. Pot înțelege aceste lucruri, că trebuie stârnită emoție de către unii pentru a putea să creștem în sondaje. Însă, dacă mă uit pe alte studii care vorbesc despre felul în care antreprenorii din România percep mediul de afaceri, vedem că acolo gradul de încredere sporește, ceea ce înseamnă că economia românească merge într-o direcție bună.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: