Skip to content
București Știri locale

Cresc taxele și impozitele locale din București! Bucureștenii vor scoate mai mulți bani din buzunar în 2023

facebook

Taxele şi impozitele locale vor creşte cu 5,1% în 2023, conform ratei inflaţiei, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) în şedinţa de joi.

În hotărârea adoptată cu 30 de voturi „pentru”, 18 „împotrivă” şi trei abţineri sunt invocate prevederi ale Codului fiscal, conform cărora, în cazul oricărui impozit sau taxe locale, ce constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite cifre în lei, sumele respective se indexează anual, până pe 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor şi Ministerului Dezvoltării.

”Conform informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei, pentru anul 2021, rata inflaţiei este 5,1%”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat.

Astfel, potrivit proiectului de hotărâre, majorările adoptate sunt următoarele:

Potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Dezvoltării, pentru anul 2021, rata inflaţiei este de 5,1%. Proiectul de hotărâre menţine reducerea cu 95% a impozitului pentru mijloacele de transport hibride. Totodată, bonificaţia pentru plata cu anticipaţie, până pe 31 martie, a impozitului/taxei pe clădiri, pe teren şi a impozitului pe mijloacele de transport datorate de contribuabili pentru întregul an este de 10%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *