Skip to content
Politică

Cresc tensiunile în PNL. Liberalul Alin Tișe: „Dumnezeii luptei cu COVID-19 impun decizii aberante!”

Facebook/Alin Tișe

Cresc tensiunile în Partidul Național Liberal (PNL). Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, liberalul Alin Tişe, este revoltat de situaţia din judeţul Timiş, privitoare la COVID-19.

Liberalul îi acuză pe „Dumnezeii luptei cu COVID-19, deţinătorii adevărului absolut de la Bucureşti” că „impun decizii aberante fără să ţină seama de realitatea locală, socială şi economică”.

„Bătaia de joc de la Timiş demonstrează nevoia acută de descentralizare şi regionalizare! Autorităţile centrale ignoră realitatea de la Timiş şi impun decizii aberante, care nu au justificare şi eficienţă practică. În loc să protejeze oamenii, determină încălcări ale regulilor şi imposibilitatea realizării scopului pentru care măsurile restrictive se iau. Dumnezeii luptei cu COVID-19, deţinătorii adevărului absolut de la Bucureşti, impun decizii aberante fără să ţină seama de realitatea locală, socială şi economică. Ţara aceasta are nevoie urgent de descentralizare şi regionalizare”, a scris, marţi, Alin Tişe, într-o postare pe Facebook.

Aminim că tot preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Alin Nica, a declarat, luni, că ordinul şefului DSU, Raed Arafat, de a prelungi carantinarea zonală a Timişoarei a fost unul „abuziv” şi se analizează posibilitatea atacării lui în instanţă.

„O decizie democratică a unui Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş este subminată sau redusă la tăcere printr-o decizie abuzivă de la nivel central. (…). Raed Arafat ar trebui să ne explice care este temeiul juridic legal în baza căruia a dat Ordinul (de prelungire a carantinei cu 72 de ore, n.r.). (…). Una din pârghiile pentru oprirea acestor abuzuri ar putea fi, probabil, acţionarea în instanţă a ordinului„, a afirmat Alin Nica, într-o conferinţă de presă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *