Skip to content
Politică

Cresc tensiunile în Sănătate! Medicii Spitalului Universitar din Capitală amenință că nu vor mai asigura gărzile

" "

Cresc tensiunile în Sănătate! Medicii Spitalului Universitar din Capitală amenință că nu vor mai asigura gărzile.

Consiliul medical al Spitalului Universitar de Urgenţă din Capitală a decis ca medicii să nu mai asigure gărzile în unitatea sanitară începând de luni, în semn de nemulţumire faţă de felul în care sunt plătite orele suplimentare şi gărzile pe timpul nopţii şi în zilele nelucrătoare, anunţul fiind făcut de doctorul Florin Chirculescu, şeful Secţiei de Chirurgie Toracică al spitalului.

" "

„Medicii Spitalului Universitar au decis: nu sunt de acord cu semnarea contractului pentru gărzile suplimentare, în forma actuală. Hotărârea a fost luată în Consiliul Medical”, scris doctroul Florin Chirculescu, şeful Secţiei de Chirurgie Toracică, pe pagina sa de Facebook.

Chirculescu spune că medicii nu solicită majorări salariale ci doar respectarea actualei legislaţii în privinţa sporurilor pentru orele de noapte şi orele suplimentare.

„Nu ştim în ce secţii şi cum se va asigura serviciul de gardă de luni încolo. Până luni vă promitem că nu sunt probleme. După care situaţia devine uşor impredictibilă pentru că nu pot să îşi desfăşoare garda în condiţiile în care nu au semnat contractul de gărzi şi o mare parte încă nu şi l-au semnat. Ca să acoperim la plafon maximal tarifele pe ora de gardă stipulate în OUG şi în circulara ministrului care a fost remisă săptămâna trecută ne-ar trebui cam un milion de lei pe lună după estimările, după calculele noastre”, a declarat Dragoş Daviţoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă, potrivit romaniatv.net.

Colegiul Medicilor din România a cerut, joi, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Ministerului Finanţelor să rezolve rapid modul de plată a gărzilor suplimentare normei de bază pentru medicii din spitale, negociind „realist” cu sindicatele, pentru că altfel aceste servicii vor fi puse în pericol.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *