Skip to content
Politică

A crescut salariul mediu. În ce domenii sunt cele mai mari creşteri

În luna septembrie, câştigul salarial mediu a crescut cu 15 lei faţă de luna precedentă, ajungând la 1.698 lei net, cele mai mari creşteri fiind în extracţia petrolului şi a gazelor naturale, iar cele mai mici, în hoteluri şi restaurante.

„În luna septembrie 2014, în majoritatea activităţilor din sectorul economic nivelul câştigului salarial mediu net a fost mai mare faţă de luna august 2014. Creşterile câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă s-au datorat acordării de prime ocazionale (inclusiv prime trimestriale, pentru «Ziua petrolistului»), sume din profitul net şi din alte fonduri, dar şi realizărilor de producţii ori încasărilor mai mari (funcţie de contracte)”, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Cele mai mari creşteri creşteri ale câştigului salarial s-au înregistrat în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale (28,8%) şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului (10,9%). Au mai fost raportate majorări între 5% şi 10% în activităţi de servicii anexe extracţiei, fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice, fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice şi optice, activităţi de poştă şi de curier, cercetare-dezvoltare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *