Skip to content
Sănătate

Crește numărul de paturi de terapie intensivă și intermediară pentru pacienții COVID-19. Andrei Baciu: Ajungem la 1.600 de locuri în ATI

Inquam Photos / George Călin

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat măsurile luate pentru creșterea numărului de paturi de Terapie Intensivă pentru pacienții COVID-19.

Acesta a mai precizat că singura soluție pentru ieșirea din criză e continuarea și accelerarea campaniei de vaccinare, lucru care se va întâmpla.

Amintim că, după demiterea lui Vlad Voiculescu (USR-PLUS) de la conducerea Ministerului Sănătății, portofoliul a fost preluat interimar chiar de către premierul Florin Cîțu, care a delegat majoritatea atribuțiilor sale secretarului de stat Baciu.

Andrei Baciu, despre creșterea numărului de paturi ATI pentru pacienții COVID-19

„După dispozițiile premierului, principalul obiectiv a fost de a crește numărul de paturi ATI pentru pacienții COVID. Ieri am avut două întâlniri găzduite de premier – una online cu directorii de DSP-uri și una cu managerii spitalelor COVID. 

Au fost identificate și operaționalizate 12 paturi suplimentare de ATI – 9 la Constanța, 1 în Bolintin Vale și 2 în București. Alte 4 paturi de terapie intermediară vor primi aviz azi la Spitalul Cantacuzino, iar pentru perioada următoare au fost identificate 73 de paturi ATI care vor fi operaționalizate și 14 paturi de terapie intermediară.

La ”Matei Balș” vor suplimenta numărul de paturi la ATI cu 20. Au pregătit un centru de evaluare a pacienților pentru a degreva activitățile din UPU, pentru a putea sprijini toți pacienții care se prezintă. A fost nevoie și de 2 medici radiologi care să ajute la punerea dignosticului. Ei au fost aduși de la SPitalul Colentina.

La Spitalul Bagdasar Arseni va fi operaționalizată în două săptămâni o unitate de primiri urgențe foarte modernă, construită cu sprijinul autorităților locale. Vorbim de 27 de paturi de primiri urgențe care vor degreva sarcina de la UPU Bagdasar Arseni.

Am semnat 16 certificate pentru medici care primit titlu de medic specialist, din care un medic ATI în București

Cu ajutorul acestor paturi, se atinge această cifră – 1.600 de paturi ATI, a declarat Andrei Baciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *