Skip to content
Sănătate

Creşte numărul victimelor incendiului de la Matei Balş. Încă un pacient a decedat. A fost identificat prima persoană carbonizată

Inquam Photos/Octav Ganea

UPDATE 13:50. Ministerul Sănătăţii corectează informaţia difuzată anterior susţinând că un pacient de la Matei Balş au decedat după transferul la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti. Este vorba despre un barbat, 70 ani, dependent de CPAP, fără leziuni cauzate de incendiului, intubat. Potrivit sursei citate, o altă pacientă de la Balş se află în stare gravă. Este vorba de o femeie de 58 de ani.

După incendiul de vineri, de la Institutul Matei Balş, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti au fost transferaţi 5 pacienţi cu COVID-19. Dintre aceştia, patru erau în stare stabilă, iar unul era intubat, la ATI, conform datelor transmise sâmbătă dimineaţă de Ministerul Sănătăţii. Imediat după incendiu, au fost găsite patru persoane carbonizate, iar în cazul celei de a cincea persoane, aceasta nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

______________________________________________________________________

Ministerul Sănătății a fost anunțat despre un nou deces înregistrat în randul pacienților care au fost transferați de la Institutul Național de Boli Infectioase „Matei Balș” după incendiul produs.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 58 ani internată în Spitalul Universitar de Urgență București care se afla în stare gravă. Pacienta era intubată, cu o pneumonie COVID-19 severă, inhalare de fum și cu arsură de 2% din suprafața corporală.

Patru dintre victimele care și-au pierdut viața în incendiul de la spitalul Balș din capitală au fost aduse la INML, unde au fost chemate familiile pentru identificare. Aparținătorul uneia dintre femeile care au decedat spunea că sora lui a fost internată în urmă cu o săptămână de către mănăstirea la care se afla, pentru că era călugăriță, iar reprezentanților lăcașului de cult li s-a transmis că pot ridica cadavrul luni, pentru că în weekend nu se lucrează la Institutul de Medicină Legală din București. Potrivit Digi24, femeia a fost identificată inițial după o cruce purtată la gât.

Între timp, o echipă mixtă formată din procurori, poliţişti criminalişti şi specialişti de la INSEMEX Petroşani a reluat sâmbătă cercetările la faţa locului în cazul incendiului izbucnit la un pavilion al Institutului „Matei Balş”, unde erau trataţi pacienţi cu COVID-19, incident soldat cu moartea a cinci persoane.

De asemenea, la Poliţia Capitalei sunt audiate mai multe cadre medicale ale spitalului, printre care şi medicul care a fost de gardă în noaptea producerii incendiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *