Crește turismul pentru cumpărături din Ungaria în România

Sursa foto: Facebook

Datele Eurostat arată că România a ajuns din urmă Ungaria și Portugalia în privința PIB-ului pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare, iar acest lucru se poate observa și printr-un fenomen apărut în ultimele luni: turismul pentru cumpărături din Ungaria în România.

Cetățenii maghiari care locuiesc în apropierea graniței cu România și caută prețuri mai mici în special la alimentele de bază încep să facă tot mai des cumpărături în țara noastră, unde prețurile sunt și cu 20% mai mici față de perioadele anterioare. Asta, ca urmare a măsuri privind plafonarea adaosului comercial la alimente de bază, introdus la propunerea ministrului PSD, Florin Barbu.

Analizând evoluția economică pe termen lung, se constată că România a făcut progrese semnificative: a plecat de la un PIB pe cap de locuitor sub 40% din media UE la aderarea la UE in 2007 și a ajuns până la 73% la sfârșitul anului 2021. Astfel țara noastră a reușit să reducă decalajul față de alte țări europene în ceea ce privește PIB-ul pe cap de locuitor.

Conform celor mai recente date Eurostat, România a ajuns din urmă Portugalia și Ungaria în privința produsului intern brut (PIB) pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare (PPC), adică suma de bani necesară pentru a cumpăra produse sau servicii similare, comparabile în diferite țări.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL