Skip to content
Economie

Creștere spectaculoasă a tranzacțiilor imobiliare în două județe

Facebook

Domeniul imobiliar a resimtit si el restrictiile impuse de autoritati ca urmare a pandemiei de coronavirus. Daca in majoritatea judetelor s-au inregistrat scaderi, doua zone au marcat cresteri ale tranzactiilor imobiliare.

Potrivit datelor publicate de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) si centralizate de portalul Imobiliare.ro, efectul masurilor luate de autoritati a fost resimtit cel mai puternic in aprilie. Atunci, numarul achizitiilor a scazut de la 40.811, la 27.021, ceea ce inseamna o diminuare cu aproape 34%.

In mai, insa, numarul imobilelor vandute la nivel national a fost cu 28% mai mic (32.089) fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Totusi, in aprilie si mai, judetele Ilfov si Constanta, vanzarile au crescut ori s-au aflat aproape la acelasi nivel cu cele din 2019. Potrivit specialistilor, acest lucru inseamna ca romanii s-au orientat catre alte zone, investind inclusiv pe durata pandemiei.

Judetul Ilfov a inregistrat in luna aprilie un avans anual de 9%, de la 3.336 la 3.634 de proprietati tranzactionate. In mai, numarul vanzarilor inregistrate in Ilfov a fost cu aproximativ 8% mai mic decat in aceeasi perioada din 2019.

In judetul Constanta, in schimb, numarul achizitiilor de imobile facute intre martie si mai a crescut. In martie a avut loc un avans annual de 4% (de la 1,292 la 1.343 de operatiuni de vanzare), in aprilie cresterea a fost de 26% (de la 1.081 la 1,359 de operatiuni), iar in mai a fost consemnat un plus de 11% (de la 1,763 la 1.952 de imobile vandute), scrie Ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *