Creşterea economică şi crearea de locuri de muncă tema unui nou summit european

Francois Hollande a anunţat ,înaintea summitului UE de la Bruxelles care va începe în cursul după-amiezii, organizarea, la 6 octombrie în Italia, a unui summit european privind ‘creşterea economică şi crearea de locuri de muncă’, ‘urmat de un summit al zonei euro, dacă partenerii noştri vor fi de acord’.

‘Am susţinut propunerea preşedintelui Consiliului italian Matteo Renzi de a organiza un summit al Uniunii Europene în Italia la 6 octombrie privind problema creşterii economice şi cu dorinţa de a pune crearea de locuri de muncă în centrul deciziilor europene’, a declarat preşedintele francez la sfârşitul unei reuniuni a liderilor social-democraţi europeni,.

Acest summit din Italia ‘va fi urmat – am făcut eu însumi propunerea – de un summit al zonei euro, dacă partenerii noştri vor fi de acord’, a adăugat Hollande.

Prioritatea este ‘de a face în aşa fel încât Europa să se întoarcă mai mult astăzi spre creşterea economică şi crearea de locuri de muncă’, a pledat Hollande.

El a spus că actualul context economic european este ‘îngrijorător’, ‘relansarea economică fiind prea slabă şi fragilă’.

‘Există de asemenea o inflaţie extrem de scăzută, care indică activitatea redusă din Europa, ceea ce provoacă un şomaj prea ridicat’, a adăugat Hollande.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: