Creșterea unui copil până la vârsta de 19 ani costă aproape jumătate de milion de lei, în România

Sursa foto: Pexels

Creșterea unui copil este o aventură plină de satisfacții, dar care nu este lipsită de costuri materiale, evident. Haideți să despicăm firul în patru și să vedem ce ne spune ultimul studiu pe această temă.

Într-o lume care se schimbă rapid, de la familiile transnaționale până la tendința tot mai mare de a amâna momentul de a deveni părinți, costurile creșterii unui copil au devenit un subiect de mare interes. Se pare că nu doar inimile noastre se măresc la venirea unui nou membru în familie, ci și cheltuielile lunare!

Datele celor de la clubulcopiilor.ro, analizate de hotnews.ro, ne oferă niște cifre care ne fac să ne gândim de două ori înainte de a ne face planuri pentru al doilea junior.

Cât costă, de fapt, să crești un copil în România?

Potrivit studiului, creșterea unui copil în România până la vârsta de 19 ani (adică până la terminarea liceului) costă aproximativ 400 de mii lei pentru primul copil și peste 250.000 de lei pentru al doilea.

Dacă punem cap la cap aceste sume, ajungem la un total de peste jumătate de milion de lei! Deci, creșterea a doi copii poate să coste o mică avere.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: