Skip to content
Politică Video

Creștinismul românesc în minoritate? Vasile Bănescu vs. părintele Necula: Nu subscriu acestuia! EXCLUSIV

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, a fost invitatul celei mai recente ediții a emisiunii Puterea Știrilor.

Una din temele discutate a fost și declarația recentă a părintelui Constantin Necula care spunea că din punctul său de vedere creștinismul românesc a intrat în minoritate.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Preotul Constantin Necula, concluzii dure după referendum: de azi, creștinismul românesc a intrat în MINORITATE

Vasile Bănescu transmite că nu este în total de acord cu afirmația părintelui Constantin Necula, acest fapt depinzând exact de mesajul pe care clericul a dorit să îl transmită.

„Nu subscriu la afirmația prietenului meu părintele meu Constantin Necula întrucât creștinismul nu poate să intre în minoritate într-o țară totuși creștină. Este adevărat că părintele Necula are dreptate dacă se referă la creștinismul implicat, la creștinismul lucid, la creștinismul asumat. Atunci da. Putem spune că sunt mai puțini creștinii lucizi, implicați și cărora le pasă cu adevărat decât creștinii de botez și de nuntă care trec la o adică la Biserică doar cu aceste prilejuri și care, sigur, își declină sau își asumă calitatea de creștin atunci când sunt întrebați. Din această perspectivă, a asumării creștinismului ca mod de viață, da, părintele Necula are dreptate fiind puțini acești creștini, dar creștinismul în România nu va putea fi niciodată în minoritate. Este o nuanță pe care țin să o precizez”, a precizat purtătorul de cuvânt al BOR.

Vă redăm de asemenea o parte din spusele lui Vasile Bănescu ca răspuns la întrebarea „este creștinismul românesc în pericol?”:

„Nu. Nu este în pericol, dar în pericol putem fi fiecare dintre noi în măsura în care capitulăm. Am asistat în această perioadă prereferendum la abdicări, la capitulări aș spune eu morale. De ce? Pentru că tema despre care a fost vorba a fot o temă de moralitate publică. Creștinismul nu este în pericol. Creștinismul nu poate dispărea. Creștinismul însă se poate pe-alocuri edulcora, poate uneori să se lase surprins de secularizare. Toți suntem din păcate în aceeași situație. Într-adevăr cred că marele beneficiu al acestui referendum a fost cartografierea morală și spirituală a societății românești”, a mai zis Vasile Bănescu.

Urmăriți secvența video în intervalul 14:40-17:44

 

" "
" "

1 comentariu la “Creștinismul românesc în minoritate? Vasile Bănescu vs. părintele Necula: Nu subscriu acestuia! EXCLUSIV

  1. Crestinii din Romania sunt mai putini astazi decit au fost vreodata in acest popor din cauze culturale si sociologice cit si istorice. Natiunea se secularizeaza pe zi ce trece, in principal din cauza ca oamenii si mai ales tinerii nu se mai educa atit intelectual cit si religios dar mai ales duhovnicesc. Ei astazi se „specializeaza” inca din scoala, adica umbla dupa bani si lux cu aere de pasiune profesionala. Care este viitorul in fata asaltului ignarantei si al materialismului? Cei care sunt scrisi in Cartea Vietii vor merge inspre Voia Domnului iar cei care sunt vreascuri de ars vesnic vor merge in partea opusa. Din pacate mitul natiunii crestine romane a fost spulberat cu ocazia acestui referendum asupra credintei crestine in Romania.

    Parere din diaspora…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *