Creţu: Exact acum 8 ani va avea loc întâlnirea, care a pregătit Pactul de la Amsterdam

Sursa foto: Facebook

Europarlamentarul Corina Creţu afirmă duminică, într-o postare pe Facebook, că exact acum opt ani, la începutul mandatului său de Comisar European pentru Politica Regională avea loc întâlnirea care a pregătit Pactul de la Amsterdam – cel care a stabilit principiile Agendei Urbane şi modul în care sunt formulate politicile europene privind oraşele.

”Sunt mândră că am reuşit să lansez Agenda Urbană în timpul mandatului meu de Comisar European pentru Politică Regională. Am rămas o susţinătoare a ideii că trebuie acordată mai multă responsabilitate şi putere autorităţilor locale, care ştiu cel mai bine nevoile oamenilor din oraşele lor”, subliniază ea în acest context, precizând şi că, în calitate de membră a Comisiei pentru Politică Regională din Parlamentul European, a urmărit întotdeauna acest subiect şi s-a implicat în toate iniţiativele ”care au transformat în bine oraşele ţării: fie ele mari, mijlocii sau mici”.

”Data de 21 aprilie este emblematică pentru Agenda Urbană: exact acum opt ani, la începutul mandatului meu de Comisar European pentru Politica Regională şi Urbană, avea loc întâlnirea care a pregătit Pactul de la Amsterdam – cel care a stabilit principiile Agendei Urbane şi modul în care sunt formulate politicile europene privind oraşele noastre. (…)”

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: