Skip to content
Societate

Criminalistul care a condus cercetarea la Colectiv: În liniştea deplină, sunau telefoanele: George, Alina, mama, tata…

Comisarul şef Florian Eniţă a povestit, pentru Digi24, că în noaptea tragediei, informațiile tot mai sumbre care ajungeau la urechile lor i-au convins că nu trebuie să mai rămână acasă. Au ajuns la locul tragediei, iar acolo au găsit haos: „foarte multe mașini de de salvare, ambulanțe, pompieri.. Toți alergau de colo-colo”.

Pomperii „au scos toate cadavrele din club și le-au dus undeva într-o hală din apropiere, unde au fost examinate. 26 de cadavre! Au fost așezate de-o parte și de cealaltă a halei respective, acolo s-a făcut examinarea externă, este obligatorie.

Știți cum e… La un moment dat capeți experiență, în orice meserie, și ai impresia că nu te mai poate impresiona ceva, dar nu e așa. M-a impresionat foarte tare că erau foarte tineri, foarte, foarte mulți tineri. Unii erau studenți, alții absolvenți de studii superioare… M-a impresionat nu atât numărul mare de victime, cât tinerețea lor”, a povestit comisarul şef Florian Eniţă, pentru Digi24.

„Având în vedere că nu se putea intra în club, pentru că era mult fum și nu se putea aerisi, am început să facem cercetarea exterioară, a aleilor din fața clubului, alei care erau pline de rucsaci, încălțăminte, fel și fel de obiecte persoanele, telefoane mobile.. și, credeți-mă, la un moment dat a plecat toată lumea și am rămas doar noi să facem cercetarea. Noapte. S-a făcut o liniște deplină și mai tresăream, din când în când, când sunau telefoanele mobile.. Ne era foarte greu că nu puteam să vorbim, nu știam ce să spunem, nu știam cui aparține acel telefon. Sunau diferite persoane, George, Alina, mama, tata.. Apeluri foarte – foarte multe, sunau telefoanele încontinuu”, a mai susținut el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *