Skip to content
Puterea Știrilor Video

Crin Antonescu, ABSENTUL de pe lista PNL la europarlamentare. Ludovic Orban: Eu i-am solicitat să nu candideze!

B1.ro

Președintele celei mai mari formațiuni de opoziție din România(PNL), Ludovic Orban, prezent marți la ”Puterea Știrilor” a vorbit despre lista candidaților partidului la europarlamentare.

Astfel, întrebat de ce fostul lider al PNL, Crin Antonescu, nu se regăsește printre candidații partidului la europarlamentare, deși și-a anunțat intenția de a candida, actualul președinte al partidului a susținut că:

Eu i-am solicitat domnului Antonescu să nu candideze pentru că am fi pierdut un europarlamnetar extrem de valoros în PE. Să știți că la nivelul PE îi este foarte greu unui om care este proaspăt ales, să ajungă să poată influența deciziile, să ajungă să construiască relații cu ceilalți europarlamentari, comisarii europeni. Îți trebuie foarte mult timp să construiești astfel de relații. Ar fi fost păcat să ne pierdem unul dintre cei mai influenți parlamentari români, respectiv Adina Vălean. Ea este din 2006 în Parlamentul European, este cu siguranță un europarlamentar român care a avut contribuții semnificative,d acă nu chiar decisive, la foarte multe decizii care au fost luate la nivelul UE și care au generat dezicii favorabile pentru români”.

Mai mult, Ludovic Orban a subliniat calitățile pe care trebuie să le aibă un candidat PNL pentru a se înscrie în cursa pentru europarlamentare.

”(…)În discuția cu Crin am spus că e mult mai bine, și pentru PNL și pentru România, să păstrăm influența pe care o are Adina Vălean, ea este singurul europarlamentar roman care deține președinția unei comisii la nivelul PE.(…)Într-un fel, candidatura lui Crin ar fi fost o candidatură care să ducă un plus de imagine, un plus în ceea ce privește capacitatea de comunicare, dar pe listă trebuie să păstrezi un echilibru foarte mare pentru că până la urmă noi trebuie să trimitem la nivelul PE care credibili, oameni care la nivelul PE, la nivelul instituțiilor europene, partenerilor din celelalte țări europene sunt credibili, cu influență, care să aibă puterea de a-și convinge partenerii de anumite puncte de vedere care să creeze avantaje pentru români”, a mai subliniat acesta.

1 comentariu la “Crin Antonescu, ABSENTUL de pe lista PNL la europarlamentare. Ludovic Orban: Eu i-am solicitat să nu candideze!

  1. „….îi este foarte greu unui om care este proaspăt ales….”
    Cata ipocrizie, mai puteti peneleilor?!??!?!?
    Cine e capu la lista voastra, un veteran?!?!?!?
    Cati ani are Crin in politica si cati are #rares???
    N-aveti decat sa continuati sa fiti din ce in ce mai penibili & patetici…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *