Crin Antonescu, candidatul coaliţiei PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidenţiale, susţine că, în locul premierului Marcel Ciolacu, ar fi avut ”o reţinere” să-l trimită pe Dragoş Sprânceană ca emisar în America. „Emisarii, chiar dacă sunt personaje foarte cunoscute, sunt în exerciţiul emisariatului persoane foarte discrete. Pentru că de-aia nu ne scriem pe Twitter ce vrem unul de la altul şi ne trimitem emisari, pentru că avem nevoie de un intermediar care, prin excelenţă, trebuie să fie discret”, a spus Crin Antonescu, la Prima TV. Întrebat dacă va merge la Mar-a-Lago pentru o partidă de golf cu Donald Trump în cazul în care ajunge preşedinte, Crin Antonescu a răspuns: ”Dacă am convingere că este vital pentru interesele României, cred că învăţ să joc golf, că nu ştiu”.
Insider politic: Vă întrebam despre emisarul trimis de Marcel Ciolacu în Statele Unite. A fost o greşeală?
Crin Antonescu: Nu pot să apreciez. Nu sunt în locul domnului Ciolacu, nu-l cunosc pe domnul Sprânceană, nu ştiu care a fost contextul în care s-a operat această chestiune. Aş fi avut, asta pot să vă spun, ca să dăm mâncare şi viaţă emisiunii, că aş fi avut o reţinere, pentru că eu nu ştiu despre domnul Sprânceană prea multe, dar am observat un lucru, natural altfel, apetitul pentru comunicare în media românească a domnului Sprânceană. Apărea la mai multe posturi de televiziune, foarte bine, e dreptul domniei sale, l-am urmărit şi eu cu interes, dar asta îl făcea, probabil, din capul locului mai puţin recomandabil pentru postura de emisar. Emisarii, chiar dacă sunt personaje foarte cunoscute, se poate şi asta, sunt în exerciţiul emisariatului persoane foarte discrete. Pentru că de-aia nu ne scriem pe Twitter ce vrem unul de la altul şi ne trimitem emisari, pentru că avem nevoie de un intermediar care, prin excelenţă, trebuie să fie discret.
Insider politic: A ajutat cu ceva România?
Crin Antonescu: Nu pot să-mi dau seama, deocamdată a generat o nouă subliniere în mass-media a precarităţii condiţiei oficialităţilor româneşti în dialogul cu Statele Unite, cu noile oficialităţi americane. Poate că undeva, dedesubt – tunelurile sănătoase se sapă pe dedesubt – poate că da.
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News