Skip to content
Politică

Crin Antonescu îl urzică pe Băsescu: S-a comportat foarte des ca un mitocan

Senatorul liberal Crin Antonescu a fost prezent miercuri seară în platourile Realitea TV într-o emisiune moderată de Octavian Hoandra. Fostul lider PNL care și-a limitat ieșirile publice, a făcut mai multe declarații privind plecarea sa din poziția de actor de bază al scenei politice, dar și despre cei zece ani ai „regimului Băsescu” și efectele lor asupra României: „Daca lasam istoria si sensurile ei deoparte, daca lasam identitatea unei natiuni, daca lasam procesele de memorie colectiva deoparte si discutam doar in termeni de statistica si fapte practice brute, au fost 10 ani in care s-au intamplat foarte multe lucruri bune. Nu datorita unui politician, Basescu si oamenii lui, datorita unui făgaș favorabil in care ne-am aflat cu totii. (…) Daca, insa, discutam despre discursul public, despre etica publica, despre modele politice din Romania, au fost 10 ani dezastruoși. Eu nu pot fara manie si cu luciditate sa duc responsabilitatea pentru asta in curtea unui singur om. Traian Basescu a fost incărcat. Daca un om se comportă foarte des ca un mitocan (…) vina nu ii apartine, vina apartine unei sumedenii de oameni cu prestigiu, cu criterii, cu prestanta care nu amendeaza asta, care nu cenzureaza asta. (…) Nu vorbesc de oamenii care l-au votat, ci de oamenii cu autoritate (…) care au închis ochii (…) care au elogiat. E o catastrofa stilistică ce a patit tara asta in ultimii 10 ani. Au fost 10 ani foarte rai pentru Romania.”

„Chiar dacă Traian Basescu a terminat-o rau, in sensul ca foarte multe lume il antipatizeaza, totusi, ma tem, ca la capatul acestor 10 ani, Traian Basescu a ramas un model de reusita, de succes. Cred ca e una din marile noastre probleme de „cum reusim” si „ce reusim”, a mai declarat fostul lider al PNL.

Antonescu a vorbit și despre lipsa modelelor de pe scena politicii românești, despre lipsa acțiunii politice adevărate, a personajelor reale: „E vorba de modelele de reusita din aceasta lume in care traim. De fapt cu totii esuam. Din punct de vedere politic, noi suntem intr-o mahala insalubra. Continua sa se petreaca la noi lucruri care nu se mai petrec nicaieri, desi nicaieri politica nu e un lucru minunat.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *