Crin Antonescu, reacție în cazul Dosarului ICA

Crin Antonescu a reacționat luni față de deciziile Instanței în Dosarul ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare.
Acesta spune că dacă justiția nu și-a făcut bine treaba, așa cum susțin unele voci, singura vină o poartă cei în sarcina cărora revine numirea șefilor de Parchete.

„Am urmărit și eu de la distanță, nu foarte pasional, finalul procesului Voiculescu. Și avem următoarea problemă: există oameni, trustul de presă Intact, oamenii de acolo, care susțin și vorbesc despre faptul că am avut un proces politic, o încălcare a statului de drept și că azi Voiculescu, Pantiș și dr Mencinicopschi sunt dețnuți poltiici. Asta nu e de joacă.

(..) Procesul Voiculescu a fost un proces perfect corect și în conformitate cu normele statutului de drept. Eu nu știu care din două, dar dacă nu, înseamnă că avem o problemă gravă cu fucționarea statului de drept. Și dacă asta se întâmplă după doi ani de când Guvernul aparțne unei singure forțe politice, Parlamentul are o singură forță politică, dacă numirea șefilor de parchete aparține aceleași puteri (..) în sensul acesta, responsabilitatea există mereu. Dacă sunt probleme în justiție, dacă justiția sau DNA sunt băsiste. Cum unii spun, dacă e adevărat există o responsabilitate majori a lui Ponta, a Guvernului său”, a spus fostul președinte PNL.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: