Skip to content
Politică

Crin Antonescu rupe tăcerea şi taxează derapajele din PNL: Se dramatizează excesiv!

Inquam Photos/Ovidiu Micsik

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a analizat ce se întâmplă în competiția din partidul din care face parte și spune că, pentru el, ”lucrurile sunt simple”.

Se leagă prea mult soarta partidului de a indivizilor”, susţine Antonescu, după ce Florin Cîțu a spus că, dacă el nu ajunge președinte, soarta PNL este decisă, fiind convins că doar cu el se poate face reformarea formațiunii în așa fel încât să câștige toate alegerile din următorii 8 ani.

Am sentimentul că se dramatizează excesiv, că se victimizează și participanți la această cursă, și întâmplarea în sine. Eu cred că lucrurile sunt simple. Se leagă prea mult soarta partidului de a indivizilor. Liderii sunt importanți, dar sunt trecători. Lucrurile sunt simple, pentru mine.

Există, în politică, niște criterii, niște obiective, o responsabilitate a liderului. Ai atins un obiectiv, continui, ai ratat, te retragi, lași pe altul. Eu așa am făcut, așa fac și alții, în alte părți. Partidul are dreptul să găzduiască un challenge. Un partid are dreptul de a căuta ceva nou când este nevoie”, a spus Crin Antonescu la România TV.

Fostu lider liberal a demontat şi ipoteza participării sale la cursa pentru șefia PNL, lansată de istoricul Marius Oprea. Antonescu a spus că nu mai are planuri politice.

Fostul președinte al Senatului a precizat și că i se pare ”indecent” să participe la Congresul din 25 septembrie pentru postul suprem între liberali. ”Dacă vreodată, e puțin probabil, voi intenționa să am un demers de natură politică, publică, îl voi anunța eu. Înțeleg că micuța furtună s-a stârnit pentru că istoricul Marius Oprea a publicat un articol și asta e tot.

Nu am nici cea mai mică intenție de a candida la președinția PNL sau la vreo funcție în PNL. Mi s-ar părea și indecent să apar și eu la congres: ”Nu aveți nevoie de un șef?” Nu este cazul, nu am niciun fel de intenție în această privință.”, a mai declarat Crin Antonescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *