PSnews

Recent

Crin Antonescu scoate la iveală marea semnificație a întâlnirii Iohannis-Trump

romaniatv.net

Fostul președinte al Partidului Național Liberal (PNL) Crin Antonescu scoate la iveală marea semnificație a întâlnirii dintre președinții Klaus Iohannis și Donald Trump.

Într-un interviu publicat marți seară de către jurnalistul Rareș Bogdan la Realitatea TV, Antonescu a vorbit în termeni elogioși despre întrevederea dintre cei doi șefi de stat, punând accentul pe prestația oficialului de la București.

„M-am uitat cu plăcere și cu o doză de surpriză plăcută. Mă dezobișnuisem. Eu mă apăr pe cât posibil să nu cad în zona aceea aproape penibilă, în care ne comportăm ca și cum am fi mai mici decât suntem, fiind cât se poate de rezervat de încântări facile”, a început Antonescu.

Concret: fostul senator PNL a apreciat că întâlnirea „a fost un succes”, datorită faptului că în jurul lui Donald Trump „opinia publică mondială dezvoltă o atenție fără precedent în raport cu un alt președinte din ultimele multe decenii”.

Totodată, Klaus Iohannis „este primul lider politic din Europa de Est cu care Trump se întâlnește”, iar „întâmplarea fericită” a fost aceea că „atenția presei mondiale era ațintită asupra lui Trump în legătură cu audierea șefului FBI”, a punctat fostul președinte interimar al României.

„Toate acestea au concurat pentru a da imaginea a ceea ce înseamnă un succes. (…) Nu haina face pe om, dar în politică lucrăm cu impresii, cu atitudini. Lucrurile astea se întipăresc. Iohannis a fost la înălțimea acelui moment. Pentru România, asta este o șansă. Pentru președinte, cu atât mai mult.

Am urmărit cu plăcere acest lucru. De mulți ani, aveam un sentiment de frustrare: deși suntem un aliat cât se poate de fidel și de eficient în termeni de securitate, nu aveam șansa unei asemenea imagini simbolice. Acum o avem, ceea ce este un motiv de bucurie, de plăcere”, a mai spus Crin Antonescu.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi