PSnews

Congres PNL

Crin Antonescu susține candidatura lui Cristian Bușoi. Detalii de culise din PNL EXCLUSIV

pressalert.ro

Fostul președinte al PNL Crin Antonescu a acordat vineri o declarație pentru PSnews.ro, în care a subliniat că susține candidatura europarlamentarului Cristian Bușoi pentru șefia formațiunii politice și a scos la iveală detalii de culise din jurul acestei lansări în cursa pentru principalul fotoliu liberal.

CITIȚI ȘI: UPDATE Cristian Bușoi candidează la președinția PNL: Vreau ca proiectele să se miște

Concret, fostul senator a dezvăluit că se numără printre cei care l-au îndemnat pe eurodeputat să își depună candidatura. În consecință, Antonescu a subliniat în repetate rânduri că îl susține „fără rezerve” pe Bușoi, în contextul în care actualul secretar general interimar al PNL este o figură veche în partid și – mai mult – „dispune de cea mai consistentă, cea mai solidă experiență politică internațională” dintre toți candidații anunțați până acum.

„Salut decizia lui Cristian Bușoi. Sunt, de altfel, unul dintre cei care l-au îndemnat să-și depună candidatura și, ca atare, sunt un susținător declarat al acestei candidaturi.

În acest moment, Partidul Național Liberal nu are la dispoziție alegerea unui președinte providențial, ultracarismatic («o alegere sigură», cum se spune) – așa cum, de altfel, există foarte rar în politică. Cu alte cuvinte, Partidul Național Liberal nu are de ales: trebuie să riște și trebuie să încerce să investească într-o figură în care să-și pună speranțele pentru viitor.

Cunoscându-l de două decenii (de pe când era foarte-foarte tânăr; student încă) pe Cristian Bușoi, îmi pun – dintre toate candidaturile pe care le văd până acum – cele mai multe speranțe în el. Am la baza acestor speranțe modul în care el a trăit acești 20 de ani ca actor în Partidul Național Liberal (în diverse ipostaze); am, de asemenea, încredere în faptul că, dintre toți candidații, Cristian Bușoi dispune de cea mai consistentă, cea mai solidă experiență politică internațională (el fiind de ani buni un europarlamentar de succes) și, de asemenea, am convingerea că Partidul Național Liberal are nevoie de o figură proaspătă.

Sunt, așadar, un susținător convins al candidaturii sale și sigur că viitorul ne va arăta dacă a fost sau nu o investiție bună”, a detaliat Antonescu pentru PSnews.ro.

Totuși, fostul lider al PNL a evitat să răspundă întrebării noastre legate de principalele avantaje ale lui Cristian Bușoi în fața principalilor lui contracandidați (Ludovic Orban și Cătălin Predoiu), Crin Antonescu preferând să rememoreze perioada în care a colaborat cu europarlamentarul în interiorul PNL.

„Eu vorbesc aici despre Cristian Bușoi – am spus deja: este un om care, în ciuda tinereții, are o lungă și solidă experiență în Partidul Național Liberal; este un om care are practica și înțelesul mecanismelor politice europene (subliniez încă o dată că acest lucru mi se pare foarte important) și, de asemenea (ca o tușă personală), am lucrat cu Cristian Bușoi din diferite poziții în Partidul Național Liberal și de fiecare dată el s-a dovedit a fi un coleg onest și eficient. Atunci când eu – ca președinte al Partidului Național Liberal – am avut de dus (în fruntea partidului și în numele partidului) bătălii politice extrem de grele, Cristian Bușoi a fost alături de mine și a fost în slujba partidului în mod necondiționat și repet: în mod onest și eficient”, a punctat ex-președintele PNL.

Pe de altă parte, Crin Antonescu nu a putut preciza dacă va fi sau nu prezent la Congresul PNL de pe 17 iunie, dar a ținut să își itereze susținerea pentru candidatura eurodeputatului Bușoi.

„Nu știu dacă voi participa sau nu la Congres, dar susținerea mea pentru candidatura lui Cristian Bușoi este fără rezerve și este – cum vedeți – publică”, a încheiat Antonescu.

3 Comentarii

3 Comments

 1. contribuabilu`

  5 mai 2017, 13:42 la 13:42

  Pacat ca n-a….candidat si Manea ala…..!?

 2. Enea Aureliu

  9 mai 2017, 12:02 la 12:02

  Dragă Crin ,
  Mă bucur că apari in momentele foarte delicate ale PDNL, repet PDNL,dar o faci când perspectiva PNL a dispărut statutar. Ai pus-o cu PPE-ul astfel încât identitatea PNL (atenție Național și Liberal),fără rațiune ,a dispărut,s-a disipat in utopicul neo-liberalism manipulat ideologic și adoctrinar. Ai încălcat statutul și cutumele PNL punând în fruntea lui un necunoscut cu veleități apolitice și habotnic protestant,lipsit de orice legătura cu efortul național-liberalilor care au sacrificat 150 de ani pentru a-și construi identitatea și a oferi după 1989 o alternativă viguroasă social-democrației. Ai abandonat lupta în momentul delicat când eșecul USL îndemna electoratul să considere PSD-ul autor al trădării obiectivului uniunii permițând reevaluarea forțelor in avantajul politic obiectiv al social democrației. Deci! Nu ai mână bună !
  Nu ai mână bună ! Nu mai susține nimic și implică-te dacă spiritul național-liberal îți mai spune ceva . Este forma cea mai modernă de manifestare a liberalismului , unică în Europa,care nu are nevoie de nici o reformă și cu atât mai mult de o armonizare cu politicile confuze,abulice, contrazise de filozofia politică,ale europenilor îndoctrinați prin ateism și anarhism . Ai o datorie ! Lasă recomandările inconsistente și obediente altor interese decât cele național-liberale tradiționale și ultra moderne,deschise viitorului european al României !

 3. Lupusanschi Leopold

  9 mai 2017, 16:15 la 16:15

  Perfect de acord cu d-l Enea!!! Pina la ultimul detaliu si cu niste adaugiri. Utopica constructie a USLului, predispozitia ”marelui si carismaticului” lider Crin Antonescu pentru table si poker, puturosenia celui mai mare absenteist din istoria post-decembrista a parlamentului Romaniei se adauga argumentatiei d-lui Enea. Daca l-as compara cu cineva, acela ar fi Ion Tiriac, acest mare ”sfatuitor” al natiei romane, pricopsitul pe spinarea saracirii poporului pe care il judeca azi. Vorba d-lui Enea, Crine stai in banca ta, ai facut destule rele si rabojul tau s-a cam terminat. Astept momentul in care indivizilor ca tine, ca onorabilul PNList Voicu, onorabilul Atanasiu,onorabilul Chiliman, onorabilul Moisescu,onorabilul Rusanu (onorabil in sensul dat de Caragiale)li se v-a descoperi adevarata fata si adevaratele motivatii ale faptelor voastre!!! Am rabdare! Un fost si vechi PNList.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi