Cristache (Federația Părinților) cere clasei politice să-și respecte promisiunile față de dascăli

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Părinților, spune, referitor la „butoiul cu pulbere” – greva cadrelor didactice, că nu le-ar conveni dascălilor să crească amploarea grevei, pentru că asta ar presupune o diminuare majoră a salariilor lor.

„Adică în momentul când stai o lună, două în grevă, categoric că nu mai primești banii în acea perioadă de timp. Deci sunt plusuri și minusuri. Faci o analiză SWOT pe ceea ce înseamnă o grevă. Eu nu cred, în momentul ăsta, că se mai poate declanșa o grevă la acel nivel și de o asemenea amploare”, arată reprezentantul părinților.

Actuala clasă politică și Guvernul trebuie să se țină de cuvânt și să le dea ceea ce li s-a promis dascălilor, continuă Cristache.

Cristache arată că profesorii au nevoie de salarii mai mari, așa cum le-a fost promis de către guvernanți. El spune că cei cu grad didactic maxim și cu ore la plata cu oră au salariu 7.000-7.500 lei, deci este o creștere de aproape 1.400-1.500 lei net.

49% din cadrele didactice nu au încredere că guvernul va respecta promisiunile salariale. La neîncredere se adaugă și deficitul de infrastructură și de personal de sprijin, conform unui studiu al organizației World Vision.

Autor

  • Chirciu Simona-Maria

    Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: