Skip to content
Social Știri

Cristi Borcea s-a întors după gratii: Fostul acționar al echipei Dinamo s-a predat la poliție VIDEO

Eliberat acum câteva luni, Cristian Borcea se întoarce după gratii. Fostul acţionar al FC Dinamo a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Iar Radu Mazăre la nouă ani, în dosarul privind retrocedarea ilegală a unor terenuri din Mamaia. Vineri dimineaţă Cristi Borcea s-a predat.

Totodată, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus confiscarea unei sume de aproximativ un milion de euro de la Cristian Borcea.

Au trecut şapte luni de când Cristi Borcea părăsea închisoarea Jilava. Acum însă se întoarce după gratii. Magistraţii Instanţei Supreme l-au condamnat definitiv pe fostul acţionar al echipei Dinamo Bucureşti în dosarul privind retrocedarea plajelor. Borcea are acum de ispăşit o pedeapsă de cinci ani de închisoare, , informează B1 TV.

Cristi Borcea este acuzat în acest dosar că a prejudiciat statul român cu aproximativ 28 de milioane de euro. Borcea s-a asociat cu Georgică Giurgiucanu şi Dragoş Săvulescu după ce cei doi ar fi intrat, ilegal, în posesia unor drepturi succesorale ce aparţineau unei persoane în vârstă.

DNA a stabilit că fostul acţionar de la Dinamo a cumpărat de la cei doi asociaţi, la preţuri modice, o cotă de 12,25% din drepturile succesorale, reprezentând 1.531.250 de metri pătraţi.

Video AICI

În același dosar, Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, a fost condamnat la nouă ani de închisoare, fiind găsit vinovat că a emis înscrisuri în baza cărora s-au constituit nelegal drepturile de proprietate privată pentru 96 de terenuri intravilane din patrimoniul municipiului Constanţa şi din domeniul public al statului, ale căror preţuri au fost mult subevaluate. Mazăre a părăsit teritoriul României în decembrie 2017 şi este în prezent în Madagascar.

În acest dosar au mai fost condamnați Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, la cinci ani de închisoare, şi fostul acționar la Dinamo, Dragoș Săvulescu, cinci ani și jumătate. Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *