Skip to content
Politică

Cristian Băcanu (PNL): La momentul în care s-a redactat regulamentul Camerei, s-a pornit de la ideea că în Parlament ajung oameni civilizați

Inquam Photos/Octav Ganea

Articolul 246 din regulamentul Camerei Deputaților prevede că sancțiunea pentru abaterile disciplinare, altele decât cele care vizează incompatibilitățile, este avertismentul scris, a declarat marţi seara deputatul PNL Cristian Băcanu.

Declarația liberalului vine în contextul în care ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost bruscat de copreședintele AUR, George Simion, luni, la ședința pe moțiunea simplă care a fost inițiată împotriva sa. În urma incidentului, Parchetul General s-a sesizat din oficiu și a deschis un dosar penal. „Articolul 246 din regulamentul Camerei Deputaților prevede că sancțiunea pentru abaterile disciplinare, altele decât cele care vizează incompatibilitățile, este avertismentul scris. Cu alte cuvinte, singura situație în care în momentul acesta poate fi redusă indemnizația pentru trei luni de zile cu 10%, dacă nu mă înșel, este cea în care se încalcă regimul incompatibilităților”, a precizat deputatul PNL pentru B1 TV.

În context, Cristian Băcanu a amintit și de cazul Florin Roman. „Chiar am avut speța aceasta la domnul Roman, vă aduceți aminte că a mai fost atunci o ieșire, nu mai știu cine s-a dus și l-a apucat de gât pe domnul Roman (…). S-a aplicat atunci o sancțiune disciplinară în Comisia juridică, un avertisment scris, că nu am avut ce să îi facem altceva, iar eu am făcut cererea de sancționare pentru domnul Titi Stoica, iar pentru domnul Andrușceac n-am putut să adoptăm o sancțiune pentru că USR, atenție, n-a vrut să voteze o sancțiune pentru domnul Andrușceac”, a adăugat liberalul.

Întrebat cine asigură ordinea în Camera Deputaților, Cristian Băcanu a spus: „Chestorii, atât, nu avem alt mecanism”. „Problema este că la momentul în care s-a redactat acest regulament s-a pornit de la ideea că oamenii care ajung în Parlamentul României sunt oameni civilizați”, a continuat deputatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *