Skip to content
Politică

Cristian Băcanu: Singura opțiune pe care o avem constă în refacerea alianței PNL – USR – UDMR

Facebook

Deputatul PNL Cristian Băcanu susține că singura soluție pentru liberali este refacerea coaliției PNL – USR – UDMR. Acesta a scris pe Facebook că „orice alt traseu ar avea un efect catastrofal asupra relației pe care noi o avem cu electoratul nostru”.

Acesta a sugerat că intrarea la guvernare a PNL alături de PSD ar crea grave probleme privind încrederea electoratului liberal:

Sigur, eu pot spune că am 5 deținuți politici în familie, că am fost la zeci de proteste împotriva politicilor PSD în justiție, că am avut nopți nedormite pentru că era greșit ceea ce se întâmpla în anii 2017 – 2019 și că am inhalat gaze pe 10 august 2018. Eu sunt avocatul ăla avântat care a ajutat pro bono zeci de oameni după ziua aia de 10 august 2018 (atât cât am putut) și tot eu m-am luptat să închid firmele bugetofage ale lui Firea. Cum aș putea să stau în rând cu Firea?

Dar nu despre mine este vorba, nu? În cele din urmă, este vorba de relația pe care noi ca oameni politici am format-o cu oamenii în ultimii ani, este vorba de încredere sau de lipsa acesteia, este vorba de promisiuni făcute și care trebuie onorate, este vorba de principii și valori. Dar mai sunt atâtea și atâtea argumente: avem arborele „genealogic” PSD – FSN – PCR, îi avem Dragnea, Ponta, Carmen Dan, Andrușcă, îl avem pe premierul OUG 13 (foarte activ). Cum să uit toate lucrurile astea? Cum aș putea să-mi privesc prietenii sau familia în ochi? Cum să mai merg să vorbesc în public despre schimbarea României în bine?”.

Acesta a făcut apel la depășirea orgoliilor personale:

Am criticat de multe ori USR și o voi mai face și în viitor atunci când văd greșeli. Nu am nicio problemă să critic un ministru atunci când nu își face treaba; ba mai mult, consider că este obligația mea să fiu (ca politician ales) un avertizor de integritate și, în același timp, să vorbesc atunci când nu se guvernează corect. Dar să nu fie înțeleasă această sinceritate aproape naivă a mea greșit vreodată: cred cu tărie că singura opțiune pe care o avem constă în refacerea alianței PNL – USR – UDMR. Să depășim orgoliile, să acceptăm că nu e niciunul perfect și să mergem mai departe pentru oamenii ne-au ales să guvernăm și nu să ne certăm”, a scris Cristian Băcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *