Skip to content
Puterea Știrilor Video

Cristian Bușoi, anunț înainte de Congresul PNL: Voi candida pentru o funcție în biroul politic!

Inquam Photos / Alexandru Busca

Invitat la Puterea Știrilor, europarlamentarul PNL Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European, a declarat că, deși „Ludovic Orban a fost în acești ani un lider PNL care a fost extrem de implicat”,  în lupta pentru președinția PNL la Congresul partidului, liberalul îl va susține pe premierul Florin Cîțu.

„PNL-ul are o seamă de personalități care ar putea să candideze la președinția PNL și cu cât competiția este mai largă, cu atât este mai binevenită. Acum 4 ani au fost 3 candidați, dar pentru a ajunge în final în Congres ar fi fost nevoie de susținerea a cel puțin 10 filiale, 10 organizații județene. Evident că până nu trec conferințele județene și până când nu trece termenul limită de depunerea a moțiunilor cu candidatura la funcția de președinte, nu putem să spunem că doar ce două candidaturi sunt definitive.

Sunt două candidaturi puternice în acest moment. Ludovic Orban a fost în acești ani un lider PNL care a fost extrem de implicat, care a ținut foarte aproape de organizații, a dus guvernul României într-o perioadă dificilă, într-o perioadă în care a izbucnit pandemia, într-o perioadă în care nu era nimic sigur într-o nicio țară a lumii. Nu se știa cum ar trebui gestionată această problemă. Era un Guvern minoritar la acea vreme care nu avea sprijinul parlamentar consistent pentru anumite măsuri și trebuie să îi fie recunoscute anumite merite, dar așa cum vă spuneam, cred că întotdeauna trebuie să se facă o predare a ștafetei către un nou viitor, către o nouă generație, către o nouă paradigmă. De aceea, eu și o bună parte dintre cei care au fost alături de mine acum patru ani, sau dintre cei care văd lucrurile la fel ca mine vor fi alături de premierul și candidatul Florin Cîțu”, a spus Bușoi.

Eurodeputatul a declarat că va candida la Congresul PNL, dar a susținut că încă este prematur de văzut care va fi acea funcție.

„Voi candida pentru o funcție în biroul politic al PNL. Este prematur deocamdată să vedem care va fi acea funcție și cum vom construi echipa. Aici ține și de o strategie a liderului de echipă, a președintelui pentru că știți că pentru o parte din funcții candidează mai mulți candidați. Există o zonă a biroului politic care se alege fără a avea o responsabilitate anume: regională sau pe un domeniu de activitate de politică publică și acolo din 30 de candidați, primii 15 ca număr de voturi intră în biroul politic, deci sunt mai multe discuții de făcut și cu siguranță și eu, și alți colegi ne vom manifesta dorința de a candida pentru o funcție în biroul politic al partidului”, conchide Cristian Bușoi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *