Skip to content
Puterea Știrilor Video

Cristian Bușoi arată care sunt diferențele dintre spitalele publice și cele private

Europarlamentarul PNL, președinte al PNL București, Cristian Bușoi, a fost invitat joi la Puterea Știrilor, unde a discutat, printre altele despre diferențele dintre spitalele private și cele de stat. Asta în contextul în care Florin Iordache, fostul ministru al Justiției declarase anterior la Realitatea TV faptul că nu există nicio diferență între spitalele private și cele de stat. Chestionat în legătură cu acest subiect, Cristian Bușoi a precizat că:

„Evident că există o diferență și această declarație e făcută fie din rea voință, fie pur și simplu domnul Iordache nu a mai fost de mult într-un spital de stat sau poate nu a mers niciodată într-un spital privat. Dacă ne uităm doar la centrele universitare, acolo diferențele se estompează. Spitalele private oferă condiții mai bune, sunt mai noi, au unele dotări care sunt în mod clar superioare, felul în care se raportează personalul medical și non-medical față de pacient este cu totul diferit față de un spital public. Evident au avantajul că dincolo de contractul pe care îl au sau nu cu casa de asigurări de sănătate, serviciile sunt plătite în mod direct de către pacient și atunci sunt nevoiți să aibă condiții bune.

În spitalele publice lucrurile acestea lasă de dorit uneori, în schimb în spitalele publice există cu adevărat echipe de profesioniști bine formate de-a lungul timpului și există posibilitatea ca unele cazuri care nu sunt luate în considerare de sistemul privat pentru că sunt prea scumpe, pentru că consumă foarte multe resurse, pentru că reprezintă anumite riscuri, să fie rezolvate doar în sistemul de stat. Marile urgențe, cu câteva excepții notabile care au început să fie rezolvate și în sistemul privat. Totodată sistemul public reprezintă o alternativă pentru acei români care nu își permit să meargă și să plătească servicii în sistemul privat, mai ales după ce o viață întreagă au cotizat prin impozite la bugetul sănătății și e normal ca atunci când au nevoie, să li se pună la dispoziție servicii medicale de o calitate bună. Dacă ieșim însă din centrele universitare și mergem în Slatina sau la Caracal, veți vedea că în sistemul public lucrurile sunt cu adevărat dramatice, cu mici excepții.

Așa încât, a spune că e o similitudine între spitalele private și spitalele publice și generalizând la nivelul întregii țări, e caraghios”, a declarat Cristian Bușoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *