Skip to content
Politică

Cristian Bușoi are planuri mari pentru București. Pe listă, spitalele și clădirile expuse seismic

Candidatul pentru Primăria Generală a Capitalei Cristian Bușoi a susținut, luni, o conferință de presă în cadrul căreia a vorbit despre probleme cu care se confruntă Bucureștiul și ce își propune să realizeze în cazul în care va prelua mandatul de edil.

Astfel, liberalul își propune să construiască, în București, cel mai mare spital din estul Europei.

Făcând referire la tragedia din Colectiv, Bușoi a susținut că „Bucureștiul nu are o infrastructură sanitară capabilă să facă față problemelor generate de o traumă colectivă„.

Totodată, Cristian Bușoi susține că lipsa de investiții suficiente într-un sistem de sănătate a arătat că avem nevoie de schimbare – „înseamnă construirea unui mare spital de urgență, cel mai mare din estul Europei care să rezolve problemele de sănătate cu care se confruntă bucureștenii, și nu doar ei„, a subliniat Bușoi.

Liberalul a vorbit și despre posibilitatea unui cutremur. Dacă un cutremur va avea o magnitudine mai mare de 7 va exista un număr foarte mare de victime – morți, răniți, zeci de mii.

Bucureștiul e capitala cea mai expusă seismic„, a spus Bușoi, spunând că o statistică recentă arată că 672 de clădiri se află în clasa întâi, cea mai ridicată de risc seismic care ar putea genera drame în cazul unui cutremur serios.

În ultimii 14 ani, dintre cele peste 600 de imobile care se pot dărâma, s-au reabilitat doar 18„, a explicat liberalul, citat de b1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *