Skip to content
Politică

Cristian Bușoi, candidatul liberal la Primărie, are soluții europene pentru proiectele lui Oprescu care paralizează capitala

" "

Cristian Bușoi, candidatul liberal la Primărie, are soluții europene pentru proiectele lui Oprescu care paralizează capitala

Prezent în platoul B1TV, europarlamentarul și prim-vicepreședintele PNL, Cristian Busoi a vorbit în emisiunea menționată despre matrapazlâcurile din dosarul lui Tiberiu Urdareanu, patronul UTI și mare contractor public la Primaria Bucuresti și despre neregulile din Primarie, subliniind situatia catastrofală a traficului din Bucuresti. Bușoi s-a concentrat pe identificarea principalelor probleme din traficul care dă, zi de zi, bătăi bucureștenilor atrăgând atenția asupra faptului că în următoare perioadă atenția trebuie îndreptată spre soluționarea proiectelor de infrastructură, a șantierelor,  care au tot fost amânate, din varii motive:

" "
" "

„Va dati seama in calitatea mea de europarlamentar si prim-vicepresedinte PNL nu pot face acuzatii. Deocamdata vorbim de cazul de la Iasi. (…) Cred ca dincolo de anumite suspiciuni si institutiile statului trebuie sa le cerceteze. Subiectul care intereseaza intr-o mare masura pe bucuresteni este subiectul traficului. Intr-o mare masura traficul este blocat. Acum pare ca lucrurile sunt mult mai complicate. In primul rand cea mai mare problema e inceperea a 7 mari lucrari de infrastructura de catre administratia domnului Primar Oprescu care paralizeaza traficul. De ce incepi atatea lucrari, santiere si nu te concentrezi pe cateva? Altii vor spune ca exista multa ambitie si foarte putin realism. Vine sfarsitul anului si probabil ca veti arunca o alta bomba: Bucurestiul va pierde foarte multi bani europeni. In 31 decembrie se incheie exercitul financiar (…). Piata Sudului risca sa piarda mare parte din bani (…) chiar si reabilitarea Arcului de Triumf care a inceput acum 2-3 ani care nu va fi terminata. Nici macar 10% din valoarea facturilor nu a fost deconatat din fonduri europene. Exista un risc major ca toti acesti bani sa fie decontati din banii bucurestenilor. Lucrurile acesta sunt afoarte serioase. (…) Faptul ca nu functioneza in parametri normali sistemul de management al traficului reprezinta o alta cauza. Aici municipalitatea nu pune in aplicare contractul de mentenanta. (…) Din explicatiile oficiale de la PMB s-a dat aceasta explicatie ca in ultima perioada s-a refuzat la aplicarea acestui contract. E o declaratie a viceprimarului cu atributii de interimar, vorbesc de cel care exercita atributiile, actualul primar.”, a atras atenția Cristian Bușoi.

O altă soluție identificată de Bușoi este eficientizarea transportului în comun: „Problema este foarte serioasa, nu sunt multe solutii imediate decat prioritizarea acestor santiere si eficientizarea acestor lucrari. (…) Pe termen mediu trebuie sa facem atractiv transportul in comun. (…) Tine de niste reguli care trebuie respectate si de niste alternative pe care le poti da. Daca nu ai aceste lucruri minimale, nu ai cum sa conving.”

În plus, candidatul liberal pentru postul de primar al Bucureștiului a avertizat și asupra gravității situației încâlcite de la RADET spunând că la un moment dat trebuie pus punct acestei harababuri: „Conducerea primariei a avut alte prioritati in ultimii ani (…) unele le descoperiti acum in zona Cimitirelor si a Crematoriilor Umane. Cele 3,6 miliarde de lei care reprezinta datoria RADET catre ELCEN nu inseamna prncipalul acestei datorii. Cam in fiecare an un s-au platit cam 200 milioane de lei. La acestea s-au adaugat conform legii penalitati la datoria principala. Eu zic ca este aici iresponsabilitate, dezinteres si convingerea oarba ca nu o sa se intample nimic, ca guvernul are solutii, ca nu va lasa nimeni in frig pe bucuresteni. Lucrurile nu pot merge asa.”

Cristian Bușoi a exprimat faptul că, în viziunea sa, Bucureștiul trebuie să se concentreze pe o relație directă cu forurile de la Bruxelles, să aibă reprezentanți pregătiți în acest sens pentru un dialog cu instituțiile europene în vederea preluării unor modele fezabile pe care să le implementeze, și mai ales să își acceseze fondurile europene prin proiecte pe care să le ducă la bun sfârșit: „Exista si la Bruxelles bani europeni dedicati Romaniei. Sunt si bani care se pot accesa direct la Bruxelles, pentru asta poti sa te lupti, sa ai proiecte, sa ai o reprezentare minimă. (…) Va spun ca nu exista in acest moment niciun fel de relatie coerenta, va spun in calitate de europarlamentar…nicio relatie intre municipalitatile din Romania si instiutiile europene. Chiar capitale din Estul Europei au reprezentare la Bruxelles. Cred cu tarie aceasta trebuie sa fie o carte pe care in urmatorii 4 ani, Bucurestiul trebuie sa o joace foarte clar”, a mai exprimat Bușoi.

 

1 comentariu la “Cristian Bușoi, candidatul liberal la Primărie, are soluții europene pentru proiectele lui Oprescu care paralizează capitala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *