Skip to content
Politică

Cristian Bușoi cere stimularea vaccinării împotriva COVID-19: Trebuie pornită o campanie pozitivă și trebuie făcute eforturi în plus

Inquam Photos/George Calin

Europarlamentarul Cristian Bușoi a declarat vineri seara că perspectiva adoptării și în România a unor restricții pentru cei nevaccinați nu reprezintă o noutate. Aceasta ar fi abordarea urmată de tot mai multe state. Pe de altă parte, acesta a subliniat că trebuie porinită o campanie pozitivă în primul rând:

O astfel de inițiativă nu are nicio premieră la nivel european. Ați amintit exemplul Franței. Sunt discuții și în alte țări europene. Atât personalul medical cât și personalul didactic se află în prima linie și se află în contact cu foarte mulți alți cetățeni.

Trebuie pornită o campanie pozitivă și trebuie făcute eforturi în plus. Cel puțin în cazul personalului medical, se adresează unui public avizat. Cei din personalul medical pot înțelege foarte ușor și li se pot demonta foarte ușor campaniile de fake news. Eu aș merge și pe recompense: zile libere, poate alt gen de recompense pentru ca atât personalul medical, cât și personalul didactic de bunp voie să se vaccineze în număr cât mai mare.

Părerea specialiștiloreste aceea că doar vaccinarea poate domoli, poate scădea la minimum posibil valul 4 de infectare cu varianta Delta, foarte contagioasă și care, cel puțin în cazul persoanelor nevaccinate pot suferi consecințe foarte serioase”, a declarat Cristian Bușoi la postul B1TV.

1 comentariu la “Cristian Bușoi cere stimularea vaccinării împotriva COVID-19: Trebuie pornită o campanie pozitivă și trebuie făcute eforturi în plus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *