Skip to content
Politică

Cristian Bușoi critică dur situația spitalelor din București. Cine se face vinovat

Prim-vicepreședintele PNL, Cristian Bușoi, aduce acuzații grave în ceea ce privește situația spitalelor din capitală.

Într-un comunicat, trimis joi, redacției PSnews.ro, Cristian Bușoi dă un semnal de alarma în referitor la situatia spitalelor din capitală, mai exact a celor două spitale: Gomoiu și Foișor.

Vinovată de situația dezastruasă în care se află sistemul sanitar ar fi, potrivit acestuia, risipa banilor publici în investiții haotice.

„Risipa este cuvântul care descrie cel mai fidel modul în care administrația pesedistă a gestionat în ultimii ani bugetul pe care l-a avut la dispoziție Administrația Spitalelor București.

O dovadă clară de batjocorire a banului public o reprezintă ceea ce s-a întâmplat la spitalele Gomoiu și Foișor.

Lucrările la ambulatoriul de la spitalul ”Victor Gomoiu”, proiect în valoare de 10,5 milioane de lei, au început în anul 2012, iar vechea administrație promitea că în primăvara anului 2015 ambulatoriul va fi pregătit să primească pacienți. Lucrările nu sunt finalizate nici până astăzi.

Mai mult decât atât, într-un raport al Direcţiei Management Proiecte şi Finanţări Externe (DMPFE) privind proiectele finanţate prin POR 2007-2013 se arată că ambulatoriul Spitalului Gomoiu nu a fost prevăzut cu un plan pentru utilități, nu există o ghenă ecologică pentru deșeuri menajere și deșeuri spitalicești, nu există căi de acces cu mașina sau alei și nici nu au fost create cele 12 noi locuri de muncă (6 pentru medici, 6 pentru asistente), condiție pentru accesarea banilor europeni, necesari derulării proiectului.

Dincolo de toate aceste nereguli, o altă dovadă a lucrului făcut de mântuială o reprezintă faptul că administrația de stânga a decis să modernizeze o clădire aflată la 1,3 kilometri distanță de Spitalul Gomoiu, deși Spitalul dispune și de un alt ambulatoriu în imediata vecinătate a unității medicale, ambulatoriu aflat în administrarea PMB”, se arată în comunicatul de presă remis redacției PSnews.ro.

Totodată, prim-vicepreședintele PNL aduce acuzații grave și la adresa administrației pesediste care, potrivit acestuia „nu a aruncat pe apa sâmbetei doar banii externi, ci și fonduri din bugetul PMB. Aproape 215 milioane de lei au fost blocate în extinderea Spitalului Victor Gomoiu, lucrare finalizată doar în proporție de 70%, deși termenul stabilit a fost luna martie a anului trecut.”

2 comentarii la “Cristian Bușoi critică dur situația spitalelor din București. Cine se face vinovat

  1. Lasa ca vine Superman Busoi si rezolva totul cu spitalele,cu medicamentele cum a rezolvat totul pt.noi Johanis decand e presedinte, vai de noi- ghinion daca suntem fraieri!

  2. Domnule Doctor Cristian Busoi o sa va tot intreb pina veti raspunde: In ce partid erati in 2011 cind PDL a inchis spitale, si cum ati protestat impotriva acestei masuri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *